Ilisei nu știe cum să-și îngoape mai repede Comconstruct-ul, în timp ce sediul IJP Vaslui arată ca după bombardament. Valoare contractului: peste 14 milioane lei!

SC Comconstruct SRL este (încă) o firmă din linia a doua, care a mânărit frumos fonduri din linia întâi. Dacă încă nu știți unde ați mai auzit numele ăsta, vă spunem noi telegrafic: vara lui 2016, descindere mascați, DNA, Consiliul Județean Vaslui, Primăria Bârlad, „saci de documente” ridicați de la firmele Comconstruct, Corevas, Urbanproiect, Construcții Consult, anchetă. Adică un lucru bun care a început heirupist și s-a finalizat printr-un mare fâs al procurorilor anticorupție, care n-au putut face altceva decât să-l deranjeze un pic pe fostul primar, Titi Constantinescu, pentru ca să poată candida cu gura până la urechi la alegerile locale de anul acesta.

Ciprian Ilisei este managerul SC Comconstruct SRL, firmă care a prins, prin licitație, în 2017, un megacontract de 14,5 milioane lei direct de la Ministerul de Interne, pentru modernizarea sediului Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui. Contractul are o durată de trei ani, adică anul acesta ar trebui să se finalizeze lucrările, însă oricine trece pe lângă sediul inspectoratului vede că sunt departe de a se finaliza prea curând. Cauza ar fi lipsa fondurilor de la minister, explicație pe care au dat-o, de peste zece ani, toate firmele care au lucrat la clădire. În aceste condiții, Ciprian Ilisei, între două cupe de off road – pentru că e mare amator de sărit prin hârtoape cu mașina – și-a zis că n-ar fi rău dacă ar arunca la coș firma, cerând insolvența ei. Totul a fost gândit destul de bine.

Pentru început, în martie 2020, el a mutat sediul firmei la Iași, știind că instanțele ieșene au dosare de insolvență mai multe decât cele de la Vaslui și, probabil, va obține falimentul firmei mai repede. În consecință, în luna mai 2020 depune cerere de insolvență la Tribunalul Iași, dar nu obține decât o amânare, pentru că schimbarea sediului s-a produs cu mai puțin de șase luni de la înregistrarea cererii de insolvență. Ciprian Ilisei depune imediat cerere de insolvență și la Tribunalul Vaslui. Aici reușește la 2 iunie să obțină deschiderea procedurii generale de insolvență, firma lui Dumitru Lazăr din Huși, LD Expert  IPURL, fiind numită administrator financiar provizoriu. Culmea justiției este faptul că judecătorul sindic nu a cerut ultimul bilanț financiar al firmei, deși au fost trecuți mulți pași spre insolvență, cum ar fi înscrierea la masa credală, inventarierea bunurilor, etc. Pe 22 septembrie, instanțele de judecată au declarat derularea perioadei de observație până pe 12 decembrie. Nu mai puțin de 48 de creditori așteaptă ceva de pe urma insolvenței Comconstruct, însă vor avea parte de surprize. Sursele noastre spun că firma mai are câteva buldozere, o basculantă și diferite unelte insignifiante ca preț, în condițiile în care, în 2018, societatea a declarat o cifră de afaceri de peste 10 milioane de lei și datorii de 6 milioane de lei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.