PRIORITATEA NR.1 TREBUIE SĂ FIE FONDURILE EUROPENE

Mă numesc Dragoș-Andrei Chirica, am 23 de ani și candidez pentru Consiliul Local Vaslui din partea Alianței USR-PLUS Vaslui.

Sunt licențiat în științe economice, absolvent al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Momentan sunt masterand al Centrului de Studii Europene, specializarea Dezvoltare Regională.

Cu timpul am realizat că dorința de a schimba ceva în comunitatea din care fac parte poate fi îndeplinită prin implicarea mea în administrația publică locală, prin găsirea și totodată prin implementarea unor soluții reale la problemele cu care ne confruntăm zi de zi. În acest sens, primul pas a fost să mă înscriu în USR în anul 2018, deoarece m-am săturat să stau pe margine, așteptând schimbarea din partea actualei clase politice.

Cred cu tărie că Vasluiul mai are o ultima speranță de care se poate lega, putând fi salvat de o administrație publică locală care să fie cu adevărat în interesul cetățenilor, să le asculte doleanțele și să implementeze politici publice locale care să le îmbunătățească nivelul de trai.

Viziunea și strategia echipei din care fac parte este focusată pe implementarea de politici publice dinamice, care să dezvolte economia locală, astfel încât mediul privat să prospere și să apară noi locuri de muncă, bine plătite și totodată să stopeze exodul populației active, plecată la studii sau care în căutarea unui job mai bun, în regiuni mai dezvoltate ale țării sau în străinătate.

PRIORITATEA NR.1 TREBUIE SĂ FIE FONDURILE EUROPENE

Atragere de fonduri europene poate fi făcută din Planul UE de relansare post-Covid19, precum și din fondurile structurale, Fondul pentru o Tranziție Justă, Pactul Verde și alte programe. România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro în următorii 7 ani, iar o mare parte din aceste fonduri vor putea fi accesate de autoritățile locale pentru proiecte precum: anvelopare de clădiri, infrastructură de mobilitate (autobuze electrice, piste de biciclete, încărcătoare pentru vehicule electrice, etc), refacerea reţelelor de apă-canal.

În acest sens se impune ca, în departamentul din cadrul primăriei care se ocupă de elaborarea şi implementarea proiectelor europene, să funcţioneze suficienţi specialişti cât acest department să poată acorda consultanţă gratuită şi privaţilor, pentru accesarea de fonduri europene.

One-stop-shop la nivel local pentru sprijinirea și îndrumarea antreprenorilor, prin oferirea de informații despre legislația aplicabilă și programele europene, naționale sau locale, astfel încât să cuprindă într-un singur loc servicii și informații publice referitoare la toate instituțiile din județ.

– Organizarea de pieţe volante cu vânzători ambulanţi, pt. încurajarea producătorilor agricoli locali;

– Sprijinirea lanțului scurt de aprovizionare de la producători agricoli locali: stimularea economiei de produse locale prin crearea de legături directe între producători din rural și consumatorii din urban;

Înfiinţarea de asociaţii şi cooperative agricole, pt. stimularea microfermelor din zona metropolitană.

Articol de propagandă electorală publicat de SC Anonimus General Media SRL la comanda Partidului Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar: 21200251

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.