Românii vor avea „Ziua de Curățenie Națională”

Data de 16.04.2024 a fost o zi importantă pentru noi, suntem aproape de îndeplinirea unui vis! Ne-am dorit să marcăm Ziua de Curățenie Națională în a treia zi de sâmbătă din septembrie și astfel, s-a depus în Senatul României inițiativa legislativă pentru introducerea acestei zile în legislația națională.

Am marcat acest moment printr-o acțiune de curățenie și o conferință de presă organizate împreună cu domnul senator Tánczos Barna, la primele ore ale dimineții, în Parcul Operei la intersecția bulevardelor Calea Plevnei cu Știrbei Vodă. La eveniment a participat Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

Inițiativa are ca scop: consolidarea legislației în domeniul protecției mediului, limitarea răspândirii zonelor cu deșeuri depozitate ilegal, promovarea implicării civice, promovarea educației în domeniul protecției mediului și gestionării corecte a deșeurilor, promovarea responsabilității pentru copii.

Cu prilejul Zilei de Curățenie Natională, Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, autoritățile centrale și locale, precum și instituțiile publice aflate în subordinea sau coordonarea acestora ”pot organiza activități culturale, sociale și educaționale prin care sã fie promovate bune practici în privința acțiunilor de curățare a mediului și a importanței păstrării unui mediu curat”, potrivit proiectului depus!

Organizăm încă din anul 2010 proiectul național Ziua Națională de Curățenie – Curățenie în toată țara într-o singura zi, alături de dumneavoastra și de peste 2.400.000 voluntari ce au ajutat ca România sa fie o țară mai curată.

In ultimii 2 ani marcarea evenimentului Ziua de Curatenie Nationala, s-a bucurat de un succes remarcabil in judetul Vaslui, deoarece am reusit sa mobilizam un numar foarte mare de voluntari (5000 voluntari/campanie), cu ajutorul carora am reusit sa ecologizam arealele naturale ale localitatilor vasluiene!

Coordonator judetean 

Asociatia Let’s Do It, Romania! 

CIRJAN CONSTANTIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.