„Președintele Iohannis, după ce s-a plimbat în toată lumea pe banii românilor, pentru a-și întări imaginea, vrea acum o funcție înaltă, pe care a negociat-o la Congresul PPE”

Recentul anunț al președintelui Iohannis privind candidatura sa la șefia NATO a confirmat declarațiile făcute de reprezentantul AUR Vaslui, prof. univ. dr. Sorin Sergiu Chelmu, cu privire la motivul pentru care Bucureștiul a fost gazda, săptămâna trecută, a Congresului Partidului Popular European: „Ei au venit aici să-și împartă funcțiile: Ursula von der Layen mai vrea un nou mandat la șefia Uniunii Europene, ceilalți populari europeni vor și ei funcții. Au făcut tot felul de promisiuni și declarații doar-doar vor păstra majoritatea în Parlamentul European. Președintele Iohannis, după ce s-a plimbat în toată lumea pe banii românilor, pentru a-și întări imaginea, vrea acum și el o funcție înaltă, pe care a negociat-o la Congresul PPE”.

Liderii județeni a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) sunt convinși că organizația vasluiană va da cel puțin un reprezentant în Parlamentul Europei în următorul mandat, în persoana Laurei Gherasim. Asta în ciuda frontului comun făcut de actualii conducători ai Europei, cei din PPE, care, pentru a pregăti viitoarele alegeri, s-au strâns la București, săptămâna trecută, în cadrul unui Congres prezentat drept un mare eveniment.

„Congresul PPE a fost în fapt un spectacol întreg, la care au participat populari europeni din 40 de țări pentru a ne prezenta este viitorul luminos al UE. A fost un circ cu promisiuni că, din viitorul mandat, va curge lapte și miere, iar cetățenii europeni vor cunoaște o prosperitate nemaiîntâlnită. De 4 ani de când Ursula von der Layen conduce Europa, nu am văzut nicio măsură concretă și nu m-am regăsit pe nici o agendă a ei, așa cum nu s-a regăsit nici un român sau vreun cetățean de rând al UE. Nu am văzut nici o măsură concretă, în afară de a ne vaccina, a ne covida, a fi băgați în războiul Ucrainei… Vor să introducă taxa pe amprenta de carbon, taxă care va afecta pe toți românii care folosesc lemne pentru încălzirea locuinței…”, a declarat reprezentantul AUR Vaslui, prof. univ. dr. Sorin Sergiu Chelmu, în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul AUR a explicat și rezultatele congersului PPE: „Ei au venit aici să-și împartă funcțiile: Ursula mai vrea un nou mandat, popularii vor să păstreze majoritatea în Parlamentul European și cât mai multe funcții de conducere, iar președintele Iohannis, după ce s-a plimbat prin toată lumea pentru a-și face imagine, vrea și el o funcție înaltă. Inițial, voia să devină înalt comisar european pentru politică externă sau șef al NATO. Sper ca funcția de înalt demnitar să nu-i dea rău de înălțime! Am văzut cu toții cum se secretizează vizitele lui Iohannis, transparența cheltuirii banului public nu mai contează atunci când dorești, ca, după ce nu vei mai fi președinte, să rămâi în politica la vârf într-o funcție cât mai bine remunerată!”.

„Consider că atât în Parlamentul European, cât și în instituțiile de vârf care conduc bătrânul continent trebuie o schimbare atât de persoane, cât și de atitudine. Dacă nu vom duce o bătălie împotriva actualei guvernări europene și nu va exista un echilibru în politica europeană în viitorul mandat, între cele două mari curente, cel globalist, promovat de PPE, și cel suveranist, promovat de partidele, care, așa cum este și AUR, doresc binele țărilor și cetățenilor lor, cei care vor avea de suferit vor fi simplii cetățeni din întreaga Europă. Românii nu mai sunt așa de ușor de prostit și de păcălit, cu promisiuni de puncte de pensie sau alte povești. Sunt sigur că la alegerile din acest an, în primul rând cele locale și cele europarlamentare, din luna iunie, vor ști să-i aleagă pe cei care îi reprezintă cu adevărat, care le cunoaște problemele și nevoile. Alianța pentru Unirea Românilor este o astfel de alternativă la cei care ne-au condus cum ne-au condus până acum. Avem oameni pregătiți și dornici să lucreze în folosul vasluienilor și al românilor”, a mai declarat prof. univ. dr. Sorin Sergiu Chelmu, cel care a fost nominalizat drept candidat AUR la șefia Consiliului Județean Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.