62,6 milioane de euro în dezvoltarea municipiului Vaslui

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană pentru perioada 2021- 2027 va fi discutată în ședința ordinară a Consiliului Local Vaslui de astăzi, 14 martie 2024, și prevede o alocare financiară de 62,6 milioane de euro, fonduri direcționate pe 5 priorități.

În următorii ani, municipiul Vaslui va fi beneficiarul unor fonduri totale care se ridică la suma de 62,6 milioane de euro, prin Programul Regional Nord-Est (PR NE).

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană pentru perioada 2021 – 2027 urmează să fie supusă dezbaterii în ședința ordinară a Consiliului Local (CL) de astăzi, după ce, săptămâna trecută, specialiștii primăriei și proiectantul Strategiei au participat la Comisia Tehnico-Economică a CL, care a avizat favorabil strategia.

Dacă va fi adoptată de consilieri în această formă, municipiul Vaslui va beneficia, prin Programul Regional Nord-Est (PR NE), de o alocare financiară în valoare totală de 62,6 milioane de euro. Fondurile sunt direcționate pe 5 dintre prioritățile PR NE 2021-2027: Prioritatea 2 – O regiune mai digitalizată – alocare de 2,8 milioane Prioritatea 3 – O regiune durabilă, mai prietenoasă cu mediul- alocare de 20 milioane; Prioritatea 4 – O regiune cu o mobilitate urbană mai durabilă – alocare de 22,5 milioane; Prioritatea 6 – O regiune educată – alocare de 8,3 milioane de euro; Prioritatea 7 – O regiune mai atractivă – alocare de 8,9 milioane de euro.

În vederea accesării fondurilor alocate, Agenție pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a deschis un apel de strategii de dezvoltare teritorială cu termen de depunere până pe 29 martie 2024.

„În cadrul apelului, municipiile reședință de județ vor trebui să depună în vederea verificării și avizării o serie de documente, iar după parcurgerea acestei etape, Serviciul Dezvoltare Urbană din cadrul Autorității de Management pentru Programul Regional Nord-Est va emite Avizul de Conformitate, document obligatoriu pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul PR Nord-Est 2021 – 2027. Dintre documentele solicitate pentru obținerea acestui aviz face parte Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană”, a spus Geanina Tofan, purtător de cuvânt al Primăriei Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.