472 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii de la Rutieră în ultima săptămână

Peste 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui au acționat în ultima săptămână,  la nivel județean, pentru creșterea siguranței traficului rutier, precum și pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În perioada 24 – 29 februarie 2024, în diferite intervale orare, peste 150 de polițiști, din cadrul structurilor de ordine publică și poliție rutieră, au participat la acțiuni, atât în mediul urban, cât și rural, pe întreg teritoriul județului Vaslui.   

Acțiunile au urmărit identificarea și tragerea la răspundere, atât a conducătorilor auto care se deplasează pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, cât și a celor care încalcă legislația rutieră în vigoare, esențială fiind prevenirea și combaterea activităților infracționale.

Totodată, prin desfășurarea acțiunilor s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a polițiștilor, în vederea prevenirii activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele cu risc criminogen ridicat.  

Astfel, cu ocazia celor peste 75 de filtre instituite au fost derulate peste 800 de testări alcoolscopice și 4 testări cu aparatul din dotare pentru depistarea consumului de substanțe interzise.

De asemenea, polițiștii au aplicat 472 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de peste 248.000 lei, fiind constatate și 4 infracțiuni privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conform art. 336, alin.1 din Codul Penal, sau conducerea unui vehicul fără pemis de conducere, conform art. 335, alin.1 și 2 din Codul Penal.

Totodată, au fost reținute 69 de permise de conducere, dintre care 11 pentru conducerea sub influența alcoolului și 25 pentru depășirea limitei legale de viteză,  precum și 18 certificate de înmatriculare.

Polițiștii vasluieni vor acționa în continuare, în vederea impunerii unui climat de disciplină și siguranță în rândul conducătorilor de autovehicule și combaterii tuturor faptelor antisociale.

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEȚEAN VASLUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.