Vasluienii vor primi, în sfârşit, deciziile de impunere pentru plata impozitelor pe 2024

Cu ceva întârziere, Primăria municipiului Vaslui a început să distribuie deciziile de impunere pentru anul 2024, document ce conţine creanţele fiecărui contribuabil la bugetul local, inclusiv taxele şi impozitele locale. Termenul final până la care vasluienii pot beneficia de reducerea de 10% a taxelor şi impozitelor locale, pentru plata integrală a acestora pe anul în curs, este 1 aprilie 2024.

De mai mulţi ani, finanţiştii de la Primăria Vaslui încearcă să-şi convingă contribuabilii să folosească mijloacele electronice de plată, internet banking sau online, prin ghiseul.ro, pentru o desfăşurare în condiţii optime a operaţiunilor de plată/încasare, respectiv pentru evitarea aglomeraţiei de la ghişee şi în spaţiile de aşteptare. Doar că, pentru a plăti astfel obligaţiile de plată către bugetul local, inclusiv taxele şi impozitele locale, trebuie să ştii ce ai de plată şi contul în care te achiţi de aceste obligaţii. La începtul fiecărui an, municipalitatea transmitea contribuabililor decizia de impunere, document care cuprinde informații privind scadențele de plată, modalități de plată, bonificația, conturile în care se pot achita impozitele și taxele, precum și informații cu privire la bunurile impozabile. Totodată, cetăţenii Vasluiului primeau şi scrisoarea primarului, ce cuprindea planurile conducerii primăriei pentru anul respectiv şi lista de investiţii ce urmau să fie implementate în oraş.

În acest an, abia zilele trecute primăria a anunţat că ele ar fost trimise prin poştă către destinatari încă din lunile ianuarie şi februarie, însă, în fapt, cei mai mulţi dintre contribuabilii vasluieni nu au primit până acum nimic. Chiar şi cei care ar fi vrut să facă plata taxelor şi impozitelor locale electronic, au făcut acest lucru la casieriile primăriei, chiar dacă au trebuit să stea la coadă, doar pentru a nu pierde bonificaţia de 10% acordată pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, teren şi mijloace de transport, datorat pentru întregul an, până la data de 1 aprilie.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, impozitele si taxele locale se pot achita pentru anul 2024, în două tranşe egale, cu termene de plată la 1 aprilie respectiv 30 septembrie. „Plata impozitelor şi taxelor locale se poate efectua în numerar sau prin POS (cu cardul) în următoarele locaţii: Casieria centrală (sediul Primăriei Municipiului Vaslui), str. Spiru Haret, nr. 2; Casieria din incinta Centrului de Resurse pentru Afaceri, str. Decebal, nr. 16; Casieria din zona Gării, str. Republicii, bl. 363 (fosta casierie a S.C. GAZ EST S.A.); Casieria din zona Cartier, bl. 435 (lângă Farmacia CATENA)”, anunţă municipalitatea.

1 COMENTARIU

  1. Am depus actele necesare pentru reducerea impozitului la apartament și la mașină, având în vedere faptul că am handicap accentuat încă de pe 11 martie 2024 și nici acum nu am primit răspuns.
    Am personal la primărie după vreo doua săptămâni și mi s-a spus să aștept că primesc decizia prin posta, dar deja este o lună.
    Mă gândesc că până la sfârșitul anului o să o primesc!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.