Târg de Primăvară, în acest weekend, la Silver Mall

De astăzi, la Silver Mall, va începe a XVI-a ediție a Târgul de Primăvară. Pe lângă expoziţia cu vânzare, vasluienii vor avea parte și de spectacole, atât pentru copii, cât și pentru adulții iubitori de dansuri populare. Se vor organiza ateliere de confecționare de mărțișoare, susținute în școlile din municipiul Vaslui de meșteri populari.

Centrul Județean de Cultură Vaslui organizează, începând de astăzi și până duminică, 23 – 25 februarie 2024, Târgul de Primăvară, ediția a XVI-a, la Silver Mall, locul unde își vor prezenta și vor încerca să-și vândă creațiile meșteri populari din județ.

„Ediția din acest an se va desfășura în două părți, respectiv Târgul de Primăvară, la sfârșitul săptămânii viitoare, cu expoziția cu vânzare și spectacolele programate la Silver Mall, pentru ca apoi, meșteri populari să împărtășească din tainele confecționării mărțișoarelor și a altor obiecte artizanale specifice debutului de primăvară, elevilor de clasă primară de la școlile gimnaziale din municipiul Vaslui. La fiecare școală, vor fi organizate câte două astfel de ateliere, ocazie cu care micuții elevi vor învăța să confecționeze mărțișoare pe care, apoi, le vor putea dărui celor dragi”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Județean de Cultură Vaslui.

La expoziția cu vânzare din cadrul Târgului de Primăvară de la Silver Mall vasluienii vor avea ocazia să admire și să achiziționeze simboluri ale vestirii primăverii confecționate de 27 de expozanți, meșteri populari.

Sâmbătă, copiii sunt invitați, de la ora 17.00, să vizioneze piesa „Hansel și Gretel”, pusă în scenă de membrii Teatrului de marionete „Așchiuță” din Iaşi, iar duminică, de la aceeași oră, vizitatorii târgului vor avea ocazia să asiste la spectacolul folcloric oferit de ansamblurile „Hora Vasluiului” și „Mugurel” și de membrii Școlii de dans „Mădălina și Virginel Solomon”.

„Sâmbătă, 24 februarie, ora 17.00, Silver Mall, Spectacol de păpuși „Hansel și Gretel”. Acest anunț se adresează bunicilor și părinților de prichindei. Dacă iarna ne-a cam obligat să alegem confortul propriului cămin, iată că a sosit timpul să mai lepădăm din hainele groase și să ne bucurâm de târgul dedicat primăverii, în Silver Mall. Cei mici sunt invitați la un spectacol care le va aduce entuziasm și suntem convinși ca nici cei mai mari nu vor rămâne indiferenți! Să vină primăvara!”, scrie Lucian Onciu, directorul Centrului Cultural, în mediul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.