„Nu mă lăsați fără copilul meu!”

Este apelul disperat al unei mame. La numai un an și jumătate, Matei are o listă lungă de diagnostice cardiace grave care fac imperios necesară o operație pe cord deschis. Intervenția va fi realizată gratuit de o echipă de chirurgi britanici, însă părinții trebuie să plătească consumabilele și tratamentul. „Fac apel la toate mamele care își iubesc copiii să mă ajute și pe mine, să nu mă lase fără copilul meu!”, spune mama lui Matei, care cere ajutorul vasluienilor.

Matei este un băiețel din Vaslui care are numai un an și jumătate și o lungă listă de diagnostice cardiace grave, care face imperios necesară o operaţie pe cord deschis, peste doar câteva zile. Pentru asta însă are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare.

„Cornelia era însărcinată cu Matei când, împreună cu Iulian, soțul ei, au decis ca în ziua botezului celui mic să facă și cununia religioasă. Anticipau bucuria acelei zile și amândoi erau recunoscători că sarcina decurge bine. Binele a durat până în a 37-ea săptămână de sarcină. Cornelia a născut prematur, apoi Matei a făcut icter, avea suflu sistolic, inima mică bătea anormal și medicii l-au pus în incubator pentru o lună. La șapte luni, Matei a început să obosească repede, se învinețea când plângea și a început să primească tratament pentru tensiune. Iar consultațiile ulterioare au lungit lista de diagnostice cardiace ale micuțului Matei: defect septal ventricular perimembranos larg, supraîncărcare de volum a ventricului stâng, insuficiență cardiacă clasa III NYHA. Iar verdictul medicilor a fost cât se poate de clar – băiețelul de doar un an și șapte luni are nevoie de operație pe cord deschis!”, este povestea familiei spusă de fundația care dorește să o ajute.

„Medicii cardiologi spun că nu se poate fără operație, noi tot am sperat, am sperat poate să fie bine dar, din păcate, fără operație nu se poate să fie bine, decât posibil mai rău”, a spus Iulian Popa, tatăl lui Matei.

„Nici nu poți să dormi ca te gândești, o dată se poate întâmpla ceva și tu dormi… Fac apel la toate mamele care își iubesc copiii să mă ajute și pe mine, să nu mă lase fără copilul meu!”, a adăugat printre lacrimi Cornelia Toma, mamica lui Matei.

Matei este pe lista micilor pacienți acceptați la operații pe cord deschis în prima misiune umanitară cardiologică a acestui an. 

Operațiile vor fi făcute gratuit de o echipă medicală formată din chirurgi britanici care vor lucra alături de echipa profesorului universitar doctor Victor Costache, seful Secție Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR. Părinții ar trebui să plătească pentru consumabilele și tratamentul din timpul operațiilor, pentru ATI și spitalizare.

Puteți ajuta donând 2 Euro printr-un SMS la numarul 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar.

Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut din care va fi ajutat și Matei.

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.