Cum a ajuns cazul Dumitru Buzatu model…

„La Buzatu mi-a luat zece minute să fac o postare și două ore să îl exclud cu tot neamul”, s-a lăudat liderul PSD-ului, Marcel Ciolacu, pentru a arăta că pesediștii sunt mai buni decât liberalii … la furat, dar mai ales după, când sunt prinși. În exact aceeași ordine de idei, în campaniile electorale din acest an, partidele vor putea veni cu sloganuri precum „Hoții prinși, partid cinstit!”, „Furăm puțin, facem mai mult!”, „Noi ne băgăm mâna doar puțin peste cot!” sau, cel mai bine, „Hoții noștri sunt cei mai buni, încât nici nu știți cum, când și cât fură!”, pentru a nu mai indispune publicul cu astfel de noutăți.

În climatul general corupt și mizerabil al politicii românești, pesediștii au ajuns să se laude public …cu furatul. Până acum o făceau doar între ei!… „La Buzatu mi-a luat zece minute să fac o postare și două ore să îl exclud cu tot neamul”, a spus liderul pesediștilor, Marcel Ciolacu, pentru a arăta modul exemplar în care s-a comportat partidul, de ochii lumii, pus în fața cazului de corupție care l-a avut drept protagonist pe fostul șef al Consiliului Județean și al Organizației Județene a PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, spre deosebire de „eternul rival” și în același timp „colegii de guvernare”, liberalii.

Bineînțeles, totul este o cacealma pentru publicul naiv: fosta soție a fostului președinte, Gabriela Crețu, continuăn să rămână o piesă importantă în organizație, Dumitru Buzatu este acum adorat în partid, ca o victimă a unor uneltiri odioase (deși nu i se contestă fapta! (sic! sau sâc!, alegeți)), iar apropiații acestuia se pregătesc din nou să împartă funcțiiile cele mai înalte date de alegeri, în frunte cu Eduard Popica, ginerele omului de afaceri care i-a înscenat totul pesedistului șef, care s-a aflat, deci, și de o parte și de cealaltă a prinderii în fapt a fostului lider județean al PSD.

Ciolacu nu se putea lăuda cu o mită mai mică, că față de cele 1,5 milioane primite mită de omul său de la Vaslui, Dumitru Buzatu, omul liberalilor de la Prahova, Iulian Dumitrescu, a luat de 10 ori mai mult, peste 16 milioane. Asta ar fi fost de-a dreptul rușinos printre „membri coaliției”, puși toți pe furat, așa cum îi știm, pentru că ăsta e singurul lor motiv real și motivația superioară pentru care s-au implicat în politică: o parvenire uriașă într-un timp cât mai scurt. În România, astfel de „cazuri”, precum al pesedistului Buzatu sau liberalului Dumitrescu, se petrec cel puțin o dată pe săptămână, oamenii de afaceri dau șpăgi, sau mai „economic” spus, „împart profitul” cu politicienii din administrație în mod frecvent, iar „zeciuiala” sau mita, șpaga e mai degrabă regula, decât excepția, așa cum e prezentată de trompetele prompteriste de televiziune. Cei mai mulți au însă norocul de a nu fi niciodată prinși, pentru că împart „corect” la partid și au un „spate” solid. Cel care își pierde protecția, uneltește împotriva conducerii superioare de partid și de stat și își slobozește limba în discuții libere, exprimându-se negativ față de supunerea necondiționată a întregului grup infracțional față de „partenerii strategici”, infractorii mondialiști, așa cum a făcut Buzatu …are soarta lui Buzatu …Și ajunge să fie dat drept model pentru curățenie internă în partid de absolventul de universitate privată ecologică ajuns lider de partid și prim-ministru, Marcel Ciupalacul. Pe sistemul „ecologizare”, evident…

La fel de evident, ambele partide sunt la fel de corupte și mizerabile, sau și mai exact și matematic exprimat: există o concurență subterană în furăciune și corupție extrem de greu de cuantificat, mai ales de către alegătorul neavizat, pus prostește de către media, cu analiștii și specialiștii săi, să rezolve ecuația dificilă a „răului cel mai mic”.

Simpla recunoaștere a acestei realități atât de evidente și omniprezente, expuse de mulți și peste tot, de la primarul care își face vilă nouă în al doilea an de mandat, până la membru de partid angajat pe funcția cea mai bună la stat. Deci, o simplă și facilă recunoaștere a acestei corupții și mizerii politice generalizate, care poate fi recunoscută de acum de orice alegător cât de cât inteligent și moral – dar ce noroc pe ei că și astfel de alegători sunt tot mai puțini! – ne-ar aduce ca în viitoarele campanii electorale din acest an, nu mai puțin de patru la număr, să ajungem la lozinci și sloganuri pe cât de realiste, pe atât de amuzante, pentru ce am devenit ca țară și popor, pentru ridicolul viețuirii noastre prezente pe aceste pământuri.

De exemplu, PSD-ul, căruia tocmai i s-a mai înhățat un primar la Botoșani, după ce și președintele Consiliului Județean de acolo nu se simțea bine, ar putea adapta acum proverbul, venind cu lozinca: „Hoții prinși, partid cinstit!”. Zicerea populară „A furat, dar a și făcut!”, devenită zicală, ar putea fi ajustată corespunzător, pentru a surprinde nuanțele, și ar deveni astfel utilă chiar și telectualilor, analiștilor politici și specialiștilor în comunicare: „Furăm câte puțin, dar facem ceva mai mult!”.

O altă vorbă populară ar putea fi adaptată sub forma: „Noi ne băgăm mâna doar puțin peste cot!”. Dar, cel mai bine și liniștitor, pesedeul, în acest an electoral, ar putea deveni mult mai circumspect și atent față de electoralul său, „implementând” sloganul: „Hoții noștri sunt cei mai buni, încât nici nu știți cum, când și cât fură!”, pentru a nu mai indispune publicul cu astfel de știri despre „corupție”, subiect care, așa cum ne spun sondajele, continuă să-i preocupe pe români. Și totuși cineva continuă să-i voteze… FĂRĂ ȘPAGĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.