Ajutor de la guvern pentru municipiile vasluiene

Joi, Guvernul României a decis alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară, pentru asigurarea activității curente și finalizarea unor obiective de investiții în 55 de municipii din 37 de județe. Între municipiile beneficiare sunt și cele vasluiene, care au primit în total peste 30 de milioane de lei: Vaslui – 22,2, Bârlad – 5, Huși – 2,7 milioane.

Guvernul a decis, în ședința de joi, 1 februarie 2024, alocarea sumei de 856.929.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru asigurarea veniturilor proprii necesare activității curente și finalizarea unor obiective de investiții în 55 de municipii din 37 de județe. „Actul normativ era necesar întrucât, în contextul actualei situații economice, unele unități administrativ-teritoriale se confruntă cu o criză financiară atât la nivelul activității proprii, cât și la nivelul operatorilor economici aflați în relații contractuale cu acestea, iar autorităților publice locale le este imposibil să asigure finanțarea și finalizarea unor obiective de investiții prioritare”, se arată în comunicatul postat de guvern.

Între cele 55 de municipii din 37 de județe se află și cele trei vasluiene, care au primit în total suma de 30,042 milioane lei. Cel mai mare ajutor l-a primit municipiul Vaslui, 22,217 milioane lei, bani cu care va putea finanța proiectele aflate în derulare. Municipiul Bârlad a primit și el o sumă importantă, 5,078 milioane lei, în timp ce municipiul Huși a primit 2,747 milioane lei.

Aceste sume primite prin HG 61/2024 vor fi incluse în bugetele locale a căror proiecte urmează a fi supuse votului consilierilor municipali în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.