2023, an de excepție pentru tinerii rugbyști bârlădeni

Micii sportivi ai Clubului Rugby Bârlad Juniori duc mai departe tradiția acestui sport atât de îndrăgit în municipiu, dovadă fiind nu doar titlurile de campioni sau vicecampioni naționali la diverse grupe de vârstă, cât și selectarea mai multor tineri sportivi ai clubului în loturile naționale ale României. De altfel, unul dintre tinerii rugbyști bârlădeni, Sebastien Tofan, a fost declarat în acest an cel mai bun jucător din divizia Națională de Juniori și cel mai bun jucător al Campionatului European de Rugby în 7 U18, competiție câștigată de România.

Înființat din dorința de a transmite copiilor dragostea pentru rugby, Clubul Rugby Bârlad Juniori se dovedește o adevărată pepinieră de talente, care vor duce mai departe tradiția acestui sport atât de iubit în zonă. 2023 a fost un an deosebit de bun pentru tinerii sportivi bârlădeni, privind prin prisma rezultateler obținute în competițiile în care au fost angrenați, fie că au fost cele desfășurate sub egida Federației Române, respectiv în Divizia Națională, cât și în competițiile școlare, atât la băieți, cât și la fete.

Juniorii Under 18 ai Clubului Rugby Bârlad și-au respectat blazonul, câștigând încă odată ediția de campionat 2022 – 2023, dând totodată și cel mai bun jucător al Diviziei Naționale U18, titlu acordat lui Sebastien Tofan. Evoluțiile foarte bune ale tinerilor bârlădeni i-au adus și în atenția selecționerilor loturilor naționale de juniori, astfel că Cosmin Andone, Andrei Petrea, Rareș Mîrzac, Marian Pelin și Sebastien Tofan au făcut parte din lotul României participant la Campionatul European Juniori U18. De altfel, ultimii patru dintre ei, Andrei Petrea, Rareș Mîrzac, Marian Pelin și Sebastien Tofan, s-au numărat între componenții echipei naționale a României care a câștigat Campionatul European în 7 Juniori U18, desfășurat în această vară. Mai mult, Sebastien a fost declarat cel mai bun jucător al acestui turneu.

Colegii lor mai mici, echipa Clubului Rugby Bârlad U16, au câștigat și ei ultima ediție a Diviziei Naționale la categoria lor, în timp ce echipa de juniori U15 au ieșit vicecampioni naționali.

Mai mult, tinerii bârlădeni au demonstrat aceași valoare și poftă de joc și în competițiile sportive școlare organizate de Ministerul Educației, câștigând titlurile de campioni naționali atât la gimnaziu, cât și la liceu, la Rugby Tag. La rândul lor, fetele care activează la Clubul Rugby Bârlad au făcut și ele performanță, devenind vicecampioane naționale și câștigând Cupa României la rugby în 7 în competițiile dedicate junioarelor.

Tot la capitolul performanță se înscrie și selectarea în lotul României a trei sportivi formați și promovați de clubul bârlădean, Cristian Adrioaie, Daniel Chirica, Fabian Bunu participând în acest an la Campionatul European de Tineret U20.

Pentru toate aceste rezultate excepționale înregistrate în acest an, tinerii sportive, dar și antrenorii lor, profesorii Florin Ibănescu, Daniel Gelu Tufaru și Ciprian Popa, împreună cu ceilalți membri ai staffului, alături de părinții și toți cei care i-au încurajat și susținut pe tinerii rugbyști, merită admirația și felicitările tuturor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.