AUR va depune proiecte în cadrul Programului de Bugetare Participativă al Primăriei Vaslui

„Implică-te în dezvoltarea orașului tău!”, este îndemnul adresat vasluienilor pe pagina de internet a Primăriei Vaslui, care promovează noul program, „Bugetare participativă”, prin care cetățenii pot propune proiecte pe care le doresc implementate în oraș în diverse domenii. „Chiar dacă acum nu avem reprezentare la nivelul Consiliului Local al municipiului Vaslui, membrii Alianței pentru Unirea Românilor vor depune proiecte în cadrul Programului de Bugetare Participativă, nu înainte de a ne consulta cu cetățenii orașului pentru a propune proiectele cele mai utile sau necesare, dar și pe placul vasluienilor”, anunță Vlad Dicu, președintele Organizației Locale AUR Vaslui.

Între 6 noiembrie și 7 decembrie, toți cetățenii municipiului Vaslui interesați vor putea să propună primăriei proiectele pe care le doresc implementate în oraș în diverse domenii, începând de la reabilitarea sau realizarea de alei, trotuare și zone pietonale, spații verzi, locuri de joacă și amenajare de spații publice, și până la obiective de infrastructură de învățământ, culturală, de mediu sau de sănătate. Proiectele eligibile vor fi votate de către cetățeni, pe platforma special creată în acest sens, de pe site-ul primăriei, proiectele câștigătoare urmând a fi anunțate în luna februarie a anului viitor, după care se va trece la implementarea lor. Anual, vor fi selectate 5 proiecte propuse de cetățeni, pentru a căror implementare se va aloca de la bugetul local suma de 200.000 de lei/fiecare.

Organizația Locală AUR Vaslui anunță, prin vocea președintelui Vlad Dicu, că va participa cu proiecte în cadrul acestui program: „Ținând cont că nu avem reprezentanți în Consiliul Local, noi, membrii Alianței pentru Unirea Românilor, dorim să ne implicăm activ în societatea civilă vasluiană prin propuneri de proiecte în cadrul Programului de Bugetare Participativă lansat de Primaria Municipiului Vaslui. Vrem să dovedim că putem aduce plus valoare în viețile vasluienilor”, a declarat recent liderul vasluian al AUR, care a detaliat: „Proiectele noastre se vor referi mai mult la creșterea calității vieții persoanelor vârstnice, precum și la crearea unei atmosfere mai atractive pentru elevii dintr-o școală cu un grad mare de risc de abandon școlar. Alte proiecte gândite de noi vizează activități recreative pentru copiii din municipiul Vaslui, dar și modificări ale traficului rutier pentru fluidizare în orele de vârf. Aceste proiecte vor fi depuse, atât de persoane fizice, membri ai Organizației municipale a Alianței pentru Unirea Românilor, cât și printr-un ONG, nu înainte de a efectua mai multe sondaje în rândul vasluienilor pentru a veni în sprijinul lor cu proiecte care să fie nu doar necesare, dar și pe placul lor”, a explicat Vlad Dicu.

„Sperăm că și proiectele noastre vor fi luate în considerare de către comisia abilitată, și vor primi finanțare pentru a fi implementate în viitorul apropiat. De asemenea, sperăm ca conducerea primăriei să ia în calcul doleanțele cetățenilor din municipiu exprimate prin proiectele AUR ce vor fi propuse după consultarea vasluienilor, pentru a se regăsi în strategia de dezvoltare ce se va regăsi în bugetul local de anul viitor”, a mai declarat Vlad Dicu.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.