Teodor Pracsiu, premiat de Uniunea Scriitorilor din România

Pentru lucrarea „Delimitări critice”, profesorul și criticul literar vasluian Teodor Pracsiu a fost premiat de Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iași cu „Cartea reprezentanței Vaslui”. Uniunea și-a premiat membrii care au ieșit în evidență cu noi apariții editoriale în 2022.

Vineri, 10 noiembrie 2023, a avut loc festivitatea de acordare a Premiilor Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România pentru cărțile apărute în anul 2022. Acțiunea a debutat cu vernisajul a două expoziții de arte vizuale: Confesiuni, Stefana Roxana Stoica, în Galera Absida și Dincolo de zid, autor Radu Doru Luca. În sala ”Mihai Ursachi”, a urmat o prezentare de carte a scriitorilor din Republica Moldova Silvia Goteanschii – „Celule stem”; Nicolae Leahu – „Onomasticon”; Arcadie Suceveanu – „Terasa galbenă”; Teo Chiriac – „Sufletul meu de până la Big Bang”; Anda Vahnovan – „Sârme”; Iulian Fruntașu – „Donatello, asasinul lui Putin”; Val Butnaru – „Spinoza. Capricii”.

La final, Comitetul de Conducere al Filialei Iași a USR a anunțat premiile acordate pentru creațiile din 2022, profesorul și criticul literar vasluian Teodor Pracsiu primind distincția „Cartea reprezentanței Vaslui” pentru lucrarea sa „Delimitări critice” apărută la Editura Timpul. 

În cadrul festivității de acordare a premiilor Filialei Iași a USR pentru cărțile apărute în anul 2022, juriul, format din Mircea A. Diaconu – președinte, Gellu Dorian și Dragoș Cojocaru – membri a decis acordarea următoarelor premii:

DEBUT

Maria Ivanov, Totul va fi bine, Editura Prut;

TEATRU

Aurel Andrei, Rănile din urmă sau Tuba Buyukuston/Pic-nic la spitalul de nebuni, Editura PIM;

Traducere

Cătălina Frâncu, Casa splendorii, Editura Timpul;

CRITICĂ

Cristian Livescu, Un veac de poezie românească-Panoramă critică și antologică, Editura TipoMoldova;

Emil Nicolae, Scriitori și artiști/moderni și avangardiști/evrei și români, Editura HASEFER;

PROZĂ

Valeriu Mardare, Romancierul, Editura Cervantes;

POEZIE

1.Radu Andriescu, Fire lungi de wolfram, Casa de Editură Max Blecher.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.