Canotoare vasluiene, performanțe la Campionatul Mondial de Canotaj: Bianca Ifteni a abținut medalia de aur, iar Bianca Drăghici bronz

Canotoarea Bianca Ifteni, din comuna Pădureni, a ocupat primul loc al podiumui la Campionatul Mondial de Canotaj  Under 19 din Franța clasându-se pe locul 1 la simplu vâsle  feminin, în vreme ce Bianca Drăghici, din Ivești, a luat locul 3 la proba de 8 plus 1.

„A treia medalie de aur pentru România a fost câștigată în finala probei de simplu vâsle feminin (JW1x). Bianca Camelia Ifteni a terminat cursa cu un timp de 07:52.33, înaintea sportivelor din Irlanda și Uruguay”, a anunțat Federația Română de Canotaj, subliniind meritele sportivei care provine din comuna Pădureni în cadrul Campionatului Mondial de Canotaj U 19, care are loc în acest zile la Paris, Franța. La această competiție, România participă cu 8 echipaje, dintre care trei la feminin și 5 la masculin, cu un total de 35 de canotori.  

O altă vasluiancă, Bianca Elena Drăghici, născută în Ivești, a făcut parte din Echipajul de 8+1 feminin (JW8+), alături de Narcisa Florentina Negură, Adina Alexandra Florea, Rebeca Andreea Andriesei, Beatrice Piseru, Georgiana Blănariu, Andreea Bianca Marin, Denisa Cristina Ailincăi și Irina Lucia Andreea Despa, care a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de Juniori (Under19). Podiumul a fost completat de Marea Britanie și Germania.

Bianca Elena Drăghici are 17 ani, este din comuna Ivești, iar în prezent este legitimată la clubul Ceahlăul Piatra-Neamț. Bianca Ifteni are 16 ani, este din comuna Pădureni și este legitimată la CSM Călărași. Bianca Camelia Ifteni a terminat cursa cu un timp de 07:52.33, înaintea sportivelor din Irlanda și Uruguay, ajungând pe locul I și câștigând cea de a treia medalie de aur pentru România. 

După numărul medaliilor de aur, România a ocupat locul 1 în clasament, pe aceeaşi poziție cu Marea Britanie și Italia.

Cea de-a treia medalie de bronz pentru țara noastră a fost câștigată de sportivii din barca de 8+1 masculin (JM8+). Echipajul compus din Antonel Avăcăriței, Silviu-George Elenes, Ștefan Cobzaru, Silviu-Marian Dumitriu, Darius Simion, Sebastian Alexandru Tasca, Constantin Filip, Ștefan Bogdan Moaleș și Alexandru Nedelcu, a urcat pe podium alături de echipajele din Marea Britanie și Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.