Tinerii social-democrați vasluieni, în vizită la Parlament

60 de reprezentanți ai Tineretului Social Democrat Vaslui au fost marți, 21 martie, într-o excursie de o zi, care a avut ca obiectiv vizitarea Parlamentului României și familiarizarea lor cu principala instituție legislativă a țării. Parlamentarii PSD vasluieni au fost cei care i-au îndrumat în clădirea care adăpostește puterea legislativă a țării, explicându-le cum se desfășoară actul legislativ.

Acțiunea a fost organizată sub îndrumarea celor trei deputați vasluieni ai PSD, Andrei Eduard Popica, Irinel Stativă și Adrian Solomon, și a senatoarei PSD Gabriela Crețu. Cu această ocazie, tinerii au vzăut sala de plen a Camerei Deputatilor, după care au vizitat sala de plen a Senatului, acolo unde au primit informații despre organizarea, rolul și activitatea Parlamentului şi a parlamentarilor, precum și amănunte referitoare la procesul legislativ.

Deputatul Adrian Solomon, preşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, a invitat apoi tinerii de la TSD Vaslui în sala Comisiei pentru muncă și protectie socială din Camera Deputaților, unde au aflat detalii despre principalele probleme care se doresc rezolvate în viitorul apropiat.

„În Parlamentul României, alături de colegii parlamentari, am primit vizita a 60 de tineri din județul Vaslui. A fost un moment excelent pentru a le arăta mai micilor noștri colegi cu ce se ocupă atât Camera Deputaților, cât și Senatul, și care este activitatea noastră parlamentara în comisii, dar și în Plen. Tinerii TSD-iști, alături de președintele TSD Vaslui, Vlad Ghețu, omul cu care am coordonat această activitate, au fost entuziasmați atât de arhitectura clădirii care găzduiește cele două Camere, dar și de istoricul ce stă în spatele celei de-a doua mai mare clădire din lume. Prin această activitate, îmi exprim încă odată necondiționat sprijinul față de tinerii care vor să se apropie de tot ceea ce înseamnă viața politică, administrativă, spre a-i îndruma așa cum și eu, ca produs al Partidului Social Democrat, am fost îndrumat, ajutat, la rândul meu”, a declarat deputatul Andrei Eduard Popica.

La rândul său, Vlad Ghețu, președintele TSD Vaslui, organizatorul acțiunii, a declarat: „Pentru tinerii care se implică în politică este esențial să afle cât mai multe despre structura și modul de funcționare al principalei instituții legislative a țării, despre procesul de vot și de reprezentare, rolul deputaților și procesul legislativ. E un exercițiu de educație civică necesar pentru a conștientiza rolul Parlamentului în societatea noastră”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.