Muzica și dansul popular continuă să-i atragă pe tinerii vasluieni

Peste 70 de liceeni din Vaslui, iubitori ai muzicii și dansului popular, au fost prezenți la preselecția organizată de Centrul Creației Populare Vaslui pentru continuitatea proiectului „Hora Vasluiului”.

Preselecțiile de până acum pentru „Hora Vasluiului” organizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale au fost declarate un succes de către Lucian Onciu, directorul instituției: „A fost o zi așa cum ne doream”.

Tinerii vasluieni încă se mai simt atrași de muzica și dansurile populare. „Alături de coregraful ansamblului, Virginel Solomon, de colega Veronica Maxim și de șase actuali membri ai ansamblului am fost săptămâna în curs, din clasă în clasă, la patru dintre liceele vasluiene pentru a-i invita să joace în hora noastră . A fost o experiență minunată și ne bucurăm că tinerii din Vaslui au răspuns invitației”, a transmis Lucian Onciu.

„Centrul deține 48 de costume din zona Moldovei și câte 24 din zonele: Someș, Bihor și Maramureș. În viitorul apropiat, cel mai târziu la data de 1 mai, tinerii prezenți la preselecția de astăzi vor îmbrăca aceste costume și vor dansa în fața publicului, în ceea ce considerăm o primă repetiție înainte de „Hora din Străbuni” (2-6 august)”, a mai scris directorul Centrului pe pagina sa de socializare.

Preselecțiile nu s-au încheiat, ci vor intra într-o nouă fază, după cum a arătat Onciu: „Așteptăm pe toți cei care doresc să ni se alăture, în special băieți în clasele a IX-a și a X-a, sâmbăta viitoare, 28 ianuarie, ora 10.00, la Cașa de Cultură(sala de balet)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.