Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad: Lansarea cărții „Haiducul din cetate”, volumul de debut al unei scriitoare de 18 ani din Bârlad

Sâmbătă 28 ianuarie, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad și Consiliul Județean Vaslui au deosebita plăcere de a vă invita la lansarea volumului de debut HAIDUCUL DIN CETATE, semnat de tânăra scriitoare Alexandra Drestaru.

Deși foarte tânără, de curând a împlinit vârsta de 18 ani reușește să scrie un roman de aproape 400 de pagini la care în curând se vor mai adăuga alte 3 volume. Autoarea inițiind acest proiect amplu „din dragostea pentru lectură dorind să ofere cititorilor propriul roman în care să devină demiurgul personajelor”.

Încercând să facem câteva trimiteri la evoluția sciitoricească a autoarei trebuie spus că acesta a studiat la Școala Gimnazială „N.N. Tonitza” până în clasa a VI-a, pianul fiind prima ei dragoste. S-a transferat mai apoi la Școala Iorgu Radu unde a terminat clasa a VIII-a, an școlar în care a participat la etapa națională a Olimpiadei de Religie, unde a obținut mențiune.

A urmat cursurile Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, fiind acum în ultimul an de studiu preuniversitar. În timpul liceului a participat la numeroase concursuri și festivaluri literare, a moderat evenimente ce au avut loc în incinta liceului, iar cu timpul și-a deschis un cont de YouTube – Cărțile de Platină, unde promovează autorii români contemporani, vorbind cu ei în cadrul interviurilor. Anul trecut a câștigat Trofeele secțiunii de Eseu și Science Fiction, dar și premiu I – Poezie, la concursul „Luceafărul” aflat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Evenimentul va avea loc la Pavilionul expozițional Marcel Guguianu începând cu ora 12.00.

Prezintă înv. GHEORGHE ȚICĂU
Organizator dr. Mircea Mamalaucă

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.