Muzeul Județean: SIMPOZIONUL „UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE – O FRUMOASĂ PAGINĂ DE ISTORIE NAȚIONALĂ”

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, aflat sub egida Consiliului Județean Vaslui, vă invită să participați la Simpozionul „Unirea Principatelor Române – O frumoasă pagină de istorie națională”. Evenimentul va avea loc joi, 19 ianuarie 2023, ora 11:00, în Sala Multimedia a muzeului și va fi postat pe pagina a Facebook a instituției în data de 24 ianuarie 2023.

Simpozionul are ca scop principal aducerea în prim-plan a marelui act istoric de la 24 ianuarie 1859. Unirea Moldovei cu Țara Românească, prin dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a fost faptul politic românesc, unul dintre cele mai vrednice de pomenit din istoria neamului nostru.

Ziua de 24 ianuarie 1859 a reprezentat un moment de hotărâre luat din adâncul inimilor. Această zi, ziua biruinței noastre, aşteptată de veacuri, a fost o stea călăuzitoare și purtătoare de noroc pentru neamul nostru.

Prezintă:

• Valeriu STANCU, Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Iași – „Ecoul Unirii în literatură și artă”

• Albert-Gabriel GRECU, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui – „Al.I. Cuza – erou colectiv la ridicarea statuii sale de la Iași, mai 1912”

• Dr. Mihai-Cristian ȘELARU, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui – „Un memoriu adresat de Ion C. Brătianu domnitorului Alexandru Ioan Cuza”

Organizatori:

• Prof. dr. Ramona Maria MOCANU, director Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

• Andreea MARCU- ATASIEI, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

• Albert- Gabriel- GRECU, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

• Dr. Mihai-Cristian ȘELARU, muzeograf Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.