Spitalul Județean are nevoie de jumătate de milion

540 de mii de lei. Aceasta este suma pe care Spitalul Județean de Urgență Vaslui o solicită Primăriei și Consiliului Local Vaslui pentru a achiziționa și monta pardoseală antielectrostatică în Secția Anestezie Terapie Intensivă de la etajul 2 al Corpului C.

„Având în vedere că în ultima perioadă au fost achiziționate echipamente medicale de ultimă generație, precum și faptul că, în urma controalelor efectuate de către inspectorii sanitari, s-au dispus măsuri permanente privind igienizarea și repararea spațiilor care au ca destinație desfășurarea actului medical, se impune o serie de reparații curente, dintre care menționăm și aplicarea unui covor PVC, adică tarkett. Prin prezenta vă aducem la cunoștință faptul că în anul anterior a fost necessară reorganizarea secției ATI. Ca urmare a asigurării îngrijirilor medicale în condiții de securitatea pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19 aflați în această secție, precum și faptul că la momentul respectiv nu au fost posibilități de reparații în spațiul de la etajul II al Corpului “C”, se impune furnizarea și montarea unei pardoseli cu tarkett”, se arată în nota de fundamentare pe care Spitalul Județean de Urgență a înaintat-o Primăriei și Consiliului Local Vaslui.

În același document se explică că Tarkett-ul PVC omogen este o pardoseală antielectrostatică, reaiată pentru utilizarea în sălile de operații și camere sterile, îndeplinind condițiile impuse de noile norme privitoare la amenajarea spațiilor medicale. „Acestea impun alegerea unor soluții tehnice care să nu permită formarea bacteriilor, acumularea prafului sau formarea mucegaiului. Pardoselile alese pentru astfel de spații, pe lângă caracteristicile de ordin estetic și funcțional, trebuie să poată asigura protecția împotriva germenilor și a sporilor fungici, precum și rezistența la acțiunea agenților chimici, fiind bine tolerat de cei alergici datorită efectului antibacterian și antistatic”, explică conducerea spitalului în documentul prin care se cere aprobarea, de către consilierii locali, a alocării din bugetul local pentru Spitalul Județean de Urgență Vaslui a sumei de 540.000 lei articol bugetar 20.02 – „Reparații curente”, în vederea „Montării tarkett PVC omogen la etaj II, Corp C”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.