Societatea Lucrări Drumuri și Poduri, sprijin de la Consiliul Județean pentru achiziționarea de utilaje

Societatea Lucrări Drumuri și Poduri, a cărui acționar unic este Consiliul Județean, va primi un sprijin financiar de la instituție de 200 de mii de euro pentru achiziționarea de utilaje.

Dacă aleșii județului, întruniți astăzi, joi, 24 noiembrie 2022, în ședință vor fi de acord, Consiliul Județean (CJ) Vaslui va institui o schemă de ajutor de minimis individual pentru majorarea capitalului social al Societății „Lucrări Drumuri si Poduri” SA Vaslui. Sprijinul financiar are ca obiectiv asigurarea și dezvoltarea serviciilor publice de întreținere și reparare a drumurilor publice de interes județean.

Suma este prevăzută în bugetul local al județului pe anul 2022 și este destinată achiziționării de utilaje și mijloace de transport performate.

„Utilajele pe care societatea le are în dotare au perioada de funcționare depășită, iar pentru menținerea lor în stare de funcționare aceasta este nevoită să efectueze multe cheltuieli necesare întreținerii și reparării acestora. Totodată, și consumul de carburanți, piese de schimb și lubrefianți este cu mult peste consumul tehnic, ceea ce duce la efectuarea de cheltuieli suplimentare în activitatea societății. Deseori, societatea apeleaza la terți datorită faptului ca utilajele proprii sunt în reparații”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.