Culmea antivaccinismului: Primarul vasluian Tamaș la braț cu Șoșoacă, la ceas de seară

0

Antivacciniști din toate țările, uniți-vă! Până să devină un motto universal, antivacciniștii din România se regăsesc și se adună. La ceas de seară, primarul din Șuletea, Ciprian Tamaș, recent devenit extrem de celebru datorită (sau „din cauza”, cum ar spune 30%, vaccinații. Deci chestie de interpretare), și-a dat întâlnire cu Diana Șoșoaca, la Iași, chiar în Piața Unirii (exită un loc mai potrivit?!) pentru a susține, firește, cauza antivaccinismului.

După cum se știe – și cine a scăpat de zbieretele Dianei Șoșoacă?!  – fosta senatoare a AUR este o ferventă militantă nu numai împotriva obligativității vaccinării, dar împotriva vaccinului. Are mii și mii de adepți care îi ascultă mesajele de pe pagina de socializare, mesaje în care susține nocivitatea vaccinurilor, dar și inexistența mult mai celebrului virus și a bolii, pe care le consideră doar o gripă.

Recent intrat în această arenă, Ciprian Tamaș nu poate împărtăși aceeași soartă a celebrității, poate și datorită (sau „din cauza”…) poziției sale mult mai moderate și al stilului nu atât de incisiv. Este un star în devenire sau o stea pe cerul înnourat și involburat al antivaccinismului!

Tamaș a declarat încă din luna mai 2021 că nu se va vaccina, pentru ca recent să ajungă viral pe rețelele de socializare cu o declarație în care spune că va aștepta „cu furcile, coasele și securile” autoritățile statului care ar dori să oblige oamenii din comuna sa să se vaccineze împotriva voinței lor. „Voi fi în prima linie și voi apăra drepturile tuturor celor care nu vor să se vaccineze!”, a scris primarul antivaccinist. Pentru ca apoi autoritățile statului să-l facă și mai cunoscut în toată țara atunci când l-au acuzat de „infracțiunea instigare publică”, ceea ce a declanșat un nou șir de articole și redistribuiri cu primarul din Vaslui, care nu putea decât să demonstreze, încă o dată, dacă mai era nevoie, predispoziția vasluienilor spre violență (ceea ce naște una sau două mari întrebări: 1. Dacă nu noi, atunci cine?! sau …Cine ar putea să o facă mai bine decât noi?!) De această dată pentru o cauză discutabilă și foarte discutată: libertatea celor care nu doresc să se vaccineze. „Mă amenințați cu dosare penale pentru că îmi apăr drepturile copiilor mei de a nu se vaccina?”, s-a întrebat primarul vasluian în ultima sa ieșire publică pe subiectul vaccinării.

…Asta înainte de postarea de astă seară, 24 septembrie 2021, care ar fi putut intra în istorie ca un moment crucial al antivaccinismului …numai dacă Ciprian Robert Tamaș, contul de facebook, ar fi acceptat etichetarea din partea „Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă- Oficial”, pagina de facebook, care a postat cu mândrie că este „alături de primarul curajos și patriot Ciprian Tamaș” …Dar Tamaș nu a acceptat etichetarea, adică faptul ca postarea senatoarei să apară și pe contul său, semn că nu este prea încântat de asocierea cu năstrușnica senatoare de care AUR s-a disociat după ce i-a făcut intrarea în prima linie a politicii românești.  

Deci, știrea este că antivacciniștii se găsesc și se întâlnesc. Printre sloganurile „Hai cu vaccinarea!”, de la Guvern și alte autorități, și „Huooo vacinarea!”, din diferite surse …meciul se joacă! Echipele sunt pe teren, mai mult sau mai puțin pregătite, ceea ce lipsește cel mai mult sunt explicațiile științifice sau inteligente, deși miza este foarte mare …cum ar fi și ar veni: viața. Ceea ce pare să demonstreze una dintre definițiile filosofice (nu fotbalistice) date omului: „Homo ludens”. Adică, cum s-ar spune, „omul e o ființă care se joacă”… și se joacă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here