672 de mii de lei investite de Primăria Hoceni în educația digitală

0

Dotarea a 27 săli de clasă cu 27 table interactive, 27 routere, 27 camere web videoconferință, 27 videoproiectoare. Pentru activitatea online: 260 tablete pentru elevi și 20 laptopuri pentru cadrele didactice. Sunt investițiile a căror valoare totală ajunge la 672.846 lei pe care Primăria Hoceni le-a anunțat.

Primăria Hoceni a anunțat că se află în procedură de achiziție publică a echipamentelor necesare dotării a 27 săli de clasă din școlile din comună cu 27 table interactive, 27 routere, 27 camere web videoconferință, 27 videoproiectoare. Pentru desfășurarea activității didactice online vor fi achiziționate 260 tablete pentru elevi și 20 laptopuri pentru cadrele didactice. Valoarea finanțării pentru achiziționarea celor mai sus menționate este de 672.846 lei fără TVA.

În prezentarea investițiilor din comună pe care a făcut-o primaruL Vasile Țabără au fost adăugate și lucrările care se desfășoară în satele componente și care se află în diferite stadii:

– Construirea unei platforme de depozitare a gunoiului de grajd în localitatea Deleni,

– Construire pod Oțeleni, care este finalizată,

– Construirea unui număr de trei locuințe protejate pentru persoane adulte cu dizabilități (Șișcani, Hoceni) și reabilitare, modernizare clădire existentă pentru înființarea unui centru de zi în localitatea Tomșa,

– Modernizarea și eficientizarea iluminatului public în comuna Hoceni, care este finalizată,

– Asfaltarea drumului DS 91 Șișcani. (Drumul spre Biserică), care este finalizată,

– Reabilitare și modernizare străzi Bărboși.

De asemenea, comuna Hoceni are semnat un contract de finanțare nerambursabilă pentru dotarea unităților de învățământ din comuna Hoceni cu echipamente specifice pentru gestionarea crizei cauzate de SARS-COv2 în valoare de 174.191,00 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here