Termen limită pentru depunerea declarației unice

Persoanele fizice care au realizat în anul de impunere, individual sau colectiv, venituri/pierderi din România sau/și din străinătate, care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii trebuie să completeze și să depună declarația unică până la data de 25 mai 2021, potrivit prevederilor Codului fiscal. Declarația poate fi depusă atât în format fizic, personal sau prin Oficiul Poștal, cât și în format virtual, prin e-mail. Mai multe informații detaliate despre declarația unică o puteți accesa pe site-ul oficial, www.anaf.ro.

Agenția Națională de Administrare Fiscală pune la dispoziție mai multe modele pentru completarea declarației, respectiv în cazul persoanelor care obțin venituri din activități independente impuse în sistem real, persoanelor care obțin venituri din activități independente impuse la norma de venit, persoanelor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (contracte de închiriere în lei și valută); persoanelor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (contract de închiriere în lei) și persoanelor fără venituri care optează pentru plata contribuției la sănătate. Fiecare model de completare poate fi descărcat gratuit de pe portalul-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală din Secțiunea asistență pentru contribuabili, Subsecțiunea Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative/Modele de completare a declarației unice. Acestea conțin indicații vizuale pentru completarea secțiunilor declarației unice în funcție de venitul obținut. Pentru completarea și depunerea declarației unice, contribuabilii pot solicita sprijin organelor fiscale apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60, dar și prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal  https://www.anaf.ro/asistpublic/ și în serviciul Spatiul Privat Virtual.

Declarația unică se poate depune și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă, cu confirmare de primire. ANAF a creat pe portalul instituțional o rubrică în care se regăsesc toate informațiile detaliate despre declarația unică (Ghid de completare, Formularul 212 pentru descărcare, baza legală etc.), aceasta putând fi accesată la acest link https://static.anaf.ro/static/10/SPV/info_spv.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.