ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII RUTIERI PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

Sâmbătă, 22 mai a.c., polițiști rutieri din cadrul Serviciului Rutier Vaslui sprijiniți de polițiști din structurile de ordine publică, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier și prevenirii producerii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților derulate de către cei 27 de polițiști au fost verificate 390 de vehicule, legitimate peste 395 de persoane și testate alcoolscopic 390 de conducători auto.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 41.810 de lei.

Dintre acestea, 97 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 25 de permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: conducerea sub influența alcoolului (14), depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (6),  depășirea neregulamentară (2), deacordare de prioritate (vehicule) (2) și circulație pe sensul opus de mers (1).

Cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: valabilitatea expirată a inspecției tehnice periodice (1), constatarea de defecțiuni tehnice (1) și folosirea de anvelope uzate peste limita admisă (1).

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEȚEAN VASLUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.