Alexandru Barbu: „Ursul ăsta e România! Așa cum a ajuns ea azi: un trofeu fără vlagă, cumpărat pe bani puțini și atârnat pe panoplia vreunui bogătan de prin străinătate!…”

Consilierul local al Vasluiului Alexandru Barbu se dezlănțuie: „Da, ticăloșilor și criminalilor, ursul ăsta nu e doar un simplu animal care a fost vânat!”. Pentru Barbu ursul Arthur ucis de un prinț austriac reprezintă România, așa cum a ajuns țara noastră astăzi: la cheremul unor „străini”, care, da!, rămân niște …„străini”, indiferent cu câtă iubire de Occident și „valori occidentale” am fi însuflețiți mulți dintre noi astăzi.  

Incidentul despre care a auzit întreaga țară, povestea în care un bun național, practic, o valoare a patrimoniului natural al României, celebrul de acum și …de abia acum (pentru că trebuie să spunem și asta!) a fost ucis „întâmplător” de un prinț austriac plin de bani (…De ce? …Pentru că se poate!…) îl determină pe consilierul local vasluian Alexandru Barbu să „facă explozie”, scriind pe propria pagină de socializare ceea ce consideră a fi adevăruri, într-un mod tranșant și fără echivoc, spre conștientizarea din partea celorlalți, a vasluienilor, a situației în care a ajuns România.

Plecând de la condamnarea „manevrei” „deotologului” Stelian Tănase de a încerca să aducă acest incident mai mult decât reprobabil în rândul faptelor pentru care este responsabil …fostul partid de guvernământ (Pentru că doar a avut în rândul său vânători, nu?), pesedistul Alexandru Barbu își propune să vorbească „Despre adevăratul urs Arthur…”, cum își numește postarea, pe care o vom reproduce în continuare, fără alte considerații personale, în afară de unul: Dacă o spune un pesedist, și asta vă deranjează, gândiți-vă că nu ar putea să o spună un penelist sau userist azi. Nu-i așa?    

„Așa cum ne-au obișnuit în ultimii ani, lătrăii de serviciu ai intereselor străine (astăzi mai mult decât oricând, fiind și mituite pe față, cu factură), la orice nenorocire produsă de indolența, prostia ori reaua-intenție a stăpânilor lor, încearcă imediat să deturneze atenția publicului de la reala problemă, către o presupusă vină a PSD.

PSD a fost de vină și când au fost scoși bolnavii ca niște câini, în miez de noapte, din Spitalul „Foișor”…

PSD a fost de vină și când au ars pacienții la „Matei Balș”. Ori în spitalul din Piatra Neamț…

PSD a fost de vină și când, în urmă cu o lună, oamenii disperați au ieșit în stradă să își ceară libertățile furate de criminalii care ne conduc…

PSD a fost de vină și atunci când, în timp ce țara întreagă stătea închisă în pușcăria pandemiei, statul român exporta forță de muncă pentru agricultura germană…

PSD trebuie să fie de vină și acum, când un amic de-al lui Werner, cu sprijinul și complicitatea criminală a autorităților guvernamentale, a împușcat un exemplar superb de urs carpatin!

Sau cel puțin așa încearcă să ne explice deontologul Stelian Tănase, arătând cu degetul înspre vânătorii pesediști. Problema nu e că există și astfel de ticăloși plătiți care să distragă atenția românilor de la adevărații responsabili și de la adevăratele situații. Problema reală este că destui români încă pun botul la astfel de fente.

Problema, așa cum nu o înțelege ticălosul de Stelian Tănase, ori alți ticăloși de teapa lui, nu este că un urs a murit. Fie el cel mai mare din România. Sau cel mai frumos.

Urșii mor de milenii prin părțile astea de lume, domnule deontolog. Împușcați, prinși în capcane sau de bătrânețe. Iar dumneavoastră, în retorica spurcată pe care o utilizați, încercați să faceți surfing pe valul progresist al corectitudinii politice care spală astăzi mințile necoapte. Urșii mor de mii de ani, pentru că așa zice lanțul trofic. Așa cum mor și mieii, porcii, găinile ori peștii cu care vă îndopați dumneavoastră!

Adevărata problemă e că ursul acesta a devenit, fără să vreți voi, ticăloșii, ori stăpânii voștri criminali, un simbol!

Un simbol al tuturor nedreptăților pe care le-au făcut, de-a lungul timpului, cu forța dreptului în mână, toți străinii care au pus ochii lacomi pe bucata asta de țărișoară!

Ursul Arthur este industria distrusă sau vândută pe te miri ce, doar pentru a fi puse la pământ fabricile și combinatele care făceau concurență industriilor străine oferind locuri de muncă românilor și, nu în ultimul rând, pentru a face loc construcției de hypermarketuri străine, de unde românii să le cumpere mizeriile de import pentru ca, mai apoi, tot profitul să își ia zborul peste granițe!

Ursul Arthur reprezintă sutele de familii distruse de mirajul unui trai mai bun în străinătate unde, de fapt, tații și frații și mamele noastre sunt doar robi plătiți cu mărunțiș de niște stăpâni prea avari care, în același timp, nici nu permit slugilor de guvernanți români să mărească salariul minim din țară!

Ursul Arthur reprezintă pădurile sau resursele subsolice care inclusiv astăzi sunt vândute pe doi bani către cei care urmează să ne vândă înapoi produse finite, prelucrate de ei din materiile noastre prime!

Ursul Arthur este țara devenită un cimitir al hârburilor de avioane și de rachete vechi și depășite tehnologic pe care le cumpărăm cu de-a sila pe bani mulți de la unii care astăzi ne împing de la spate într-un război cu rușii! Ursul Arthur este fosta industrie românească de armament!

Ursul Arthur reprezintă copiii de prin orfelinate, amăgiți cu două bomboane și siluiți de pedofilii europeni plini de drepturi!

Ursul Arthur este Teo Peter, al cărui ucigaș nu a făcut nici măcar o zi de închisoare!

Ursul Arthur este marea majoritate a acestui popor care este obligat să înghită în deplină tăcere rahaturile voastre progresiste de import, sau paradele LGBTQ de pe străzi, sau hula împotriva credințelor ori tradițiilor milenare!

Ursul Arthur este Liviu Dragnea. Sau alți patrioți care au fost persecutați pentru îndrăzneala de a le propune românilor să își vândă pielea un pic mai scump străinilor, dacă tot este să o facă!

Ursul Arthur este poporul care este astăzi șantajat cu încălcarea de către guvern a drepturilor și libertăților scrise negru pe alb în Constituție, doar-doar va alege să se vaccineze cu niște medicamente despre care nu știm mai nimic, pentru al căror efecte adverse nu va răspunde nimeni și pe care le cumpărăm, tot pe bani mulți, tot de la alții! Ursul Arthur este Institutul Cantacuzino!

Da, domnule Stelian Tănase! Da, ticăloșilor și criminalilor, ursul ăsta nu e doar un simplu animal care a fost vânat! Ursul ăsta e România! Așa cum a ajuns ea azi: un trofeu fără vlagă, cumpărat pe bani puțini și atârnat pe panoplia vreunui bogătan de prin străinătate!…”

1 COMENTARIU

 1. Ghinionul ursului Arthur a fost că nu se numea Istvan, Kovacs sau von Liechtenstein. Induce ideea ministrul Tanczos Barna!
  Vorbim de obrăznicia cu iz discriminatoriu al lui Tanczos Barna, ministrul UDMR al Mediului care a declarat în cazul ursului ucis de prinţul austric că ,,nu ştiu dacă este cel mai mare sau cel mai mic, nu ştiu dacă îl chema Arthur sau Ioniţă”.

  Reamintim Regele Arthur a fost un rege britanic legendar reprezentând idealul cavaleresc, atât în război, cât și în pace. De-a lungul timpului, popularitatea poveștilor despre regele Arthur a crescut, depășind granițele Marii Britanii. În Europa și America mai ales au apărut numeroase alte legende, povești, cărți și filme care măresc universul ficțional al acestor legende.

  Iar Ion sau Ioniţă reprezintă nume româneşti.

  Reamintim că Marea Britanie a ieşit din U.E. prin Brexit, deci pot fi dispreţuiţi de iubitorii vechilor imperii europene. Precum şi românii ce sunt consideraţi încă odată de vechii feudali doar forţă de muncă. De unde expresia ministrului anodin ,, nu ştiu dacă îl chema Arthur sau Ioniţă”, afirmaţie care nu este întâmplătoare în opinia noastră.

  Totuşi o întrebare de final: dacă ursul ucis avea numele de Iştvan sau Kovacs ori mai imperial von Liechtenstein mai erai de acord ministrule cu acestă mizerie? Sigur o dădeai cotită nestimate lefegiu Tanczos Barna al unei ţări pe care tu nu o respecţi.

  Unchiul ministrului a organizat vânătoarea

  Blana ursului Arthur, împușcat de prințul austriac Emanuel Liechtenstein, a fost depusă la o tăbăcărie din Târgu-Secuiesc de o persoană de etnie maghiară spune ActiveNews. Aceasta ar urma să fie transportată în Austria, unde își are reședința controversatul prinț, potrivit Prima TV, preluată de AlephNews.

  Tanczos Barna, ministrul UDMR al Mediului, face pe apărătorul blănii și spune că trofeul nu va părăsi țara, „în niciun fel”, transmite SmartRadio.

  Ipocritul este chiar cel care a aprobat uciderea ilegală a ursului iar cel care i-a solicitat autorizația (pentru o ursoaiacă mult mai mică, după cum se știe) este chiar unchiul lui maghiar, după cum a apărut ieri în articolul BOMBĂ AUSTRO-UNGARĂ: Uciderea ursului Arthur a fost organizată de Marcos Barna, unchiul ministrului Mediului, Tanczos Barna, care la fel ca Cîțu îl acoperă acum pe prințul austro-lichtensteinez, Josef-Emanuel de Liechtenstein, asasinul Regelui Urșilor din Carpați

  Cenzura Google

  Totodată, după ce mii de români s-au exprimat pe pagina Google a castelului Riegersburg deținut de asasinul ursului, Josef-Emanuel de Liechenstein, anunţă Active News, unde toţi au scris recenzii negative, ratingul atracției turistice a coborât până la la 1,2. Imediat Google a șters toate recenziile românilor iar ratingul a fost restabilit la 4,6 iar numărul recenziilor a revenit la mai puțin de 3.000, mai transmite AlephNews. Ca prin minune, cele peste zece mii de recenzii negative, de doar 1 stea, de pe pagina din Google a castelului pe care îl deține prințul de Lichtenstein au dispărut joi seară. Dacă dimineață ratingul era sub 2, acum pagina are din nou un rating de invidiat și este cotat la 4,6 stele dintr-un maximum de 5.

  Dacă joi dimineață, majoritatea comentariilor cotau domeniul Riegersburg cu 5 stele, în câteva ore s-au strâns peste 11.000 de recenzii negative care fac aluzie la escapada cinegetică a prințului în România, iar evaluarea castelului a scăzut la nici 2 stele.„Ucigașule de urși! Să-ți fie rușine, vânătorule de trofee fără niciun respect pentru mediu” – sună, de pildă, unul dintre comentarii. Există deja și un hashtag #Arthur, iar un altul #EusuntArthur.

  Dar acestea au dispărut. C-așa e-n tenisul bancaro-neo-comunistoido-progresist de vită nobilă. Pardon, de viţă nobilă.

  P.S. Pentru firma austriacă ce se ocupă cu defrişările din România, Holzindustrie Schweighofer: cel mai mare urs doarme la Palatul Cotroceni. Dar el chiar e protejat şi de lege şi de voi.

  Iulian Rinder

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.