Negreștenii vor avea o bază sportivă ultramodernă

În curând, negreștenii vor putea practica sport la o bază sportivă ultramodernă care va cuprinde un teren de fotbal cu nocturnă, două terenuri mici pentru minifotbal, teren multifuncțional pentru handbal, baschet, tenis și volei și tribune pentru 500 de spectatori. 

Noua bază sportivă va fi construită pe strada Decebal, numărul 6, în incinta Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga”. 

Autoritățiile locale fac demersuri pentru realizarea obiectivului de investiții „Construire bază sportivă TIP 1, Strada Decebal, numărul 6, Oraș Negrești, Liceul Tehnologic ,,Nicolae Iorga” – corp B, Județul Vaslui”. 

Pe 14 aprilie 2021, consilierii locali ai orașului s-au întrunit în ședință extraordinară tocmai pentru a decide transferarea a 16.919 mp aflați în administrarea Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” în administrarea Consiliului Local Negrești.

Pe această suprafață de teren urmează a fi construită baza sportivă ultramodernă cu mai multe terenuri de fotbal, mini-fotbal, teren multifuncțional pentru handbal, tenis, baschet și volei și tribune cu 500 de locuri.

Cei peste 2.000 de elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” nu dispun de o bază sportivă adecvată pentru desfășurarea activităților sportive

„În orașul Negrești își desfășoară activitatea 3 cluburi de fotbal, 2 cluburi de handbal și un club de baschet. Pe raza localității se află și Liceul Tehnologic ,,Nicolae Iorga” cu un numar de peste 2.000 de elevi care nu au o bază sportivă adecvată pentru desfășurarea activităților sportive, pe lângă aceștia se adaugă și locuitorii orașului și cei din localitățile limitrofe dornici de mișcare și de a participa la diverse competiții sportive. Ținând cont de cele de mai sus, de lipsa în Orașul Negrești a unei baze sportive la standardele Uniunii Europene și de numeroasele cereri ale locuitorilor, a conducerii liceului și a cluburilor sportive reiese necesitatea construirii unei baze sportive moderne”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre supus atenției consilierilor locali.

Elementele principale de care baza sportivă va dispune sunt: un teren de fotbal cu lumină nocturnă, două terenuri de mini-fotbal, tribune pentru 500 de spectatori, teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, clădire pentru vestiare, parcare și spații verzi.

Finanțarea obiectivului de investiții se va face de către Compania Națională de Investiții, în vreme ce Primăria Negrești va asigura cofinanțarea din bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.