Mihai Botez, deputat USR: „Punem lupul paznic la oi?”

Animozitățile din rândul partidelor de guvernare, USR- Plus și PNL, continuă și după demiterea de către premierul liberal Florin Cîțu a ministrului Sănătății USR-Plus. Numirea Andrei Pleșa ca vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, ea fiind fiica partenerei de viață a fostului ministru de Interne Marcel Vela și cu mama „cointeresată” în construcția unei microhidrocentrale …tocmai într-o arie protejată, îl irită pe deputatul USR de Vaslui Mihai Botez, care răbufnește: „Un mic conflict de interese nu a stricat niciodată, nu?”.

„În această coaliție, ne-am asumat să aducem profesioniști în funcții publice. Chiar domnul Cîțu a zis la un moment dat, că „în acest mandat oprim nepotismul”. Așa oprim nepotismul? Punând rudele domnului Vela în funcții publice?”, răbufnește Mihai Botez, deputat de Vaslui și liderul USR Vaslui, într-o postare de pe pagina sa de socializare.

„În timp ce dă afară profesioniști din Guvern, Florin Cîțu bagă pe ușa din spate un „lup” care să păzească „oile””, spune Botez, care își explică apoi afirmația: „Fiica partenerei de viață a lui Marcel Vela, Andra Pleșa, a fost numită vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Între timp, mama Andrei Pleșa are acțiuni într-o firmă, care prin intermediul altei firme vrea să construiască microhidrocentrale într-o arie protejată. Cine va trebui să dea avizul pentru aceste patru microhidrocentrale? Păi chiar instituția condusă de fiica ei. Un mic conflict de interese nu a stricat niciodată, nu?”.

În continuare, liderul USR îi acuză pe liberali de ipocrizie și de faptul că își încalcă principiile proclamate: „Această coaliție este singura opțiune viabilă a României, însă această coaliție trebuie să livreze măsuri în acord cu valorile despre care vorbește. Nu putem să vorbim la televizor despre transparență, iar prin birouri să facem totul ca să blocăm transparența. Nu putem să vorbim despre oprirea nepotismului, iar pe ușa din spate să băgăm rudele politicienilor influenți”.

„Scopul meu nu este de a demoniza un partid sau altul, ci doar de a corecta punctual o situație. Când o acțiune ne ridică suspiciuni, trebuie să clarificăm situația, sau să eliminăm ceea ce produce suspiciunea. Asta trebuie să facem de fiecare dată!

Românii se așteaptă să guvernăm pentru interesul tuturor, nu pentru interesul câtorva”, scrie Mihai Botez, care nu își poate ascunde indignarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.