
Situația epidemiologică COVID-19, la nivelul județului Vaslui se prezintă astfel:
- cazuri confirmate COVID – 19, până în prezent: 15.396 cazuri (cu locul de infectare în județul Vaslui);
- în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 1.011 persoane împotriva COVID-19, din care 335 persoane la rapel;
- numărul total de doze de vaccin primite în județul Vaslui – 51.606;
- numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 04 ianuarie 2021, prima administrare) la nivel județean – 50.174, din care: – doza 1 – 29.797 persoane și doza 2 – 20.377 persoane.
Dozele au fost administrate la fiecare centru astfel:
- Spitalul Județean de Urgență Vaslui – 6132 doze;
- Spitalul Municipal de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad – 809 doze;
- Spitalul Municipal ”Dimitrie Catroian” Huși – 835 doze;
- Spitalul de Psihiatrie Murgeni – 194 doze;
- Clubul Pensionarilor Vaslui– 10800 doze;
- Centrul de Revitalizare Corporală și Loisir, Bârlad – 4196 doze;
- Centrul de Zi ”Bucuria” Vaslui -5683 doze;
- Sală de Sport Huși – 8300 doze;
- Sală de Sport ”Episcop Iacov Antonovici”, Bârlad – 11298 doze;
- C.M.J. Vaslui – 764 doze;
- Regimentul 52 Artilerie Mixtă ,,General Alexandru Tell” – 959 doze;
- Cinema Cityplex Victoria, Bârlad – 204 doze.
Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcționalități în platforma de programare. Astfel, la acest moment, a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin și este disponibilă pe site-ul de informare https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.
Harta este interactivă și fiecare utilizator poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile. De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca.
Reamintim faptul că la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE: 0800800358, destinată persoanelor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV–2 (coronavirus), care are program de functionare permanent.
La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.
Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Încurajăm monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât și de profesioniștii din Sănătate.
Cu stimă,
DIRECTOR EXECUTIV
VLADA MIHAELA
DIRECTIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ VASLUI