„Teatrul în viața lumii” la Biblioteca Județeană

„În anul 1961 la Viena s-a hotărât că teatrul trebuie celebrat cum se cuvine, într-o zi numai a sa. Astfel a fost creată Ziua Mondială a Teatrului, stabilită de Institutul Internațional de Teatru în cadrul celui de-al IX-lea Congres Mondial, iar din 1962 a devenit un eveniment sărbătorit anual pe data de 27 martie.

Sărbătoarea este un moment de recunoaștere a forței de comunicare pe care o are teatrul, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice.

Teatrul cuprinde și exprimă viața. Este un limbaj universal care unește culturi și popoare.

Este o formă de artă, este divertisment și educație, în același timp. Teatrul exprimă sentimente și trăiri, ne poate face să zâmbim sau să plângem, ne pune pe gânduri și ne transpune într-o altă lume.

Prin expoziția realizată vă invităm într-o călătorie fascinantă a autorilor de teatru, începând cu antichitatea și până în zilele noastre.” (Luciana Macovei, bibliotecară, Sala de lectură și periodice)

Expoziția este realizată de bibliotecara Luciana Macovei, în Holul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, cu documente din colecțiile Sălii de lectură și periodice.

Lectură plăcută!

Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.