Marele Premiu World Vision Biroul Zonal Iași&Vaslui care a fost acordat Alexandrei Ciovnicu, elevă de nota 10 de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negrești, județul Vaslui.
7 profesori și învățători, 2 asistenți sociali și un preot care au muncit în mod voluntar pentru bunăstarea copiilor din mediul rural vasluian au fost premiați de World Vision în cadrul Târgului Proiectelor Comunitare, ediția a VI-a, un moment special pentru echipa World Vision Biroul zonal Iași & Vaslui.
Prin acest eveniment ne arătăm aprecierea față de cei peste 300 de parteneri locali care implementează cu sprijinul instituțiilor locale zeci de proiecte comunitare cu finanțare de la World Vision pentru 6.000 de copii vulnerabili, pentru un acces echitabil la educație și pentru protecția lor.
„Anul acesta, am premiat în cadrul Târgului Proiectelor Comunitare 7 profesori și învățători, 2 asistenți sociali și un preot care au muncit în mod voluntar pentru bunăstarea copiilor din mediul rural vasluian, dar și 4 copii extraordinari care, în ciuda greutăților, au avut performanțe școlare bune și s-au implicat la ei în comunitate”, au spus cei de la World Vision.
Anca Serea, ambasadoare World Vision, prezentatoare TV și moderatoarea a evenimentului, alături de Marcel Lăudatu, prefectul județului Vaslui, de Loredana Roman, inspector general al Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui și reprezentanți ISJ Iași și Vaslui, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, au acordat premii către mai multe categorii.
Puteți urmări evenimentul pe pagina de Facebook World Vision România:
https://www.facebook.com/WorldVisionRomania/videos/346098210109130
Marele Premiu World Vision Biroul Zonal Iași&Vaslui a fost acrodat Alexandrei Ciovnicu, elevă de nota 10 de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negrești, județul Vaslui.
„Media semestrială de 10 a fost (și este) un țel pe care Alexandra și l-a stabilit când a intrat la liceu, muncind constant a reușit să evolueze și să-și atingă țelul. Totuși, în semestrul al doilea de anul trecut, o perioadă mai dificilă decât ar fi prevăzut planul ei vreodată, cauzată de valul pandemiei, care a mutat școala în mediul online, accesul Alexandrei la educație a fost limitat brusc la un smartphone și date mobile.
Dar acestea nu ar fi fost o piedică dacă semnalul nu ar fi fost inexistent. În absența semnalului Alexandra nu a putut participa la întâlnirile de pe zoom, deloc, iar ca să facă rost de lecții era o adevărată provocare, deoarece mulți colegi aveau uneori conexiunea slabă și ei. Prin urmare zilnic a avut provocarea de a face un puzzle care la final ar fi fost lecția la o materie, șase ore pe zi, șase puzzle-uri zilnice urmate de ore de studiat, teme, deoarece temele îi erau verificate oricum. După o perioadă grea de mărit pozele pe telefonul mobil pentru a copia lecțiile, fundația i-a venit în ajutor cu o tabletă și, ulterior, cu un laptop.
Alexandra merită marele premiu World Vision deoarece, în ciuda greutăților, a fost perseverentă la școală și mereu extrem de implicată în programele de voluntariat ale fundației.
A ajutat săptămânal timp de 2 ani de zile colegi de gimnaziu cu temele la matematică și la limba română prin proiectul Care and Protect. Încă menține legătura cu toți elevii pe care i-a meditat și le-a devenit un mentor celor care au intrat la liceu”.
„Vă mulțumesc pentru tot ajutorul acordat până acum. Am început în cadrul Fundației World Vision prin voluntariat în proiectul Care and Protect. Am început să fac voluntariat și pentru mine, pentru a mă dezvolta personal și pentru a renunța la timiditate și frica de a vorbi în public.
Proiectul Vreau în clasa a noua m-a ajutat foarte mult pe timpul pandemiei pentru că am avut parte și de susținere emoțională din partea coordonatoarei. Nu a fost foarte ușor în perioada online, doar că s-a putut. Chiar dacă semnalul nu era de partea mea, am reușit să ating media 10. Pentru mine a fost o realizare imensă. Colegii mei m-au ajutat cel mai mult deoarece de la ei îmi luam temele. Clasa a XII-a este o etapă importantă pentru noi, pentru că acum ne decidem ce vom face în viitor.
Cred că trebuie să muncim pentru visele noastre și nu trebuie să renunțăm la prima piedică. Și vreau să le transmit colegilor să nu mai amâne să înceapă să învețe pentru BAC pentru că este important acest examen. Vreau să continui cu Facultatea de Litere, chiar dacă eu sunt la profil real”, a declarat Alexandra în timpul evenimentului.
Felicitări!