Neavând dreptul de a intra legal în spațiul Schengen, un moldovean a încercat să treacă fraudulos frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși au depistat un bărbat din Republica Moldova care a încercat să treacă fraudulos frontiera de stat deoarece pe numele lui era emisă o alertă cu măsura de interzicere a intrării în spațiul Schengen.

În data de 15 martie a.c., în jurul orei 23.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși– I.T.P.F. Iași aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în perimetrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au observat, pe sensul de intrare în România, între linia de control și podul Albița-Leușeni, un bărbat care se deplasa pe jos și care nu-și justifica prezența în zonă.

Întrucât persoana în cauză nu avea documente de identitate asupra sa,  aceasta a fost condusă la sediul punctului de trecere a frontierei în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 41 de ani şi că a încercat să treacă fraudulos frontiera deoarece pe numele lui era emisă o alertă cu măsura de interzicere a intrării în spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, bărbatul urmează să fie preluat de autorităţile de frontieră din R. Moldova în vederea continuării cercetărilor.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:              

Subcomisar de poliţie MIRICĂ IRINA

INSPECTORATUL TERITORIAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ IAŞI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.