Bazarul și parcul auto din Vaslui, finalizate până la sfârșitul anului

Bazarul și târgul auto din municipiul Vaslui nu vor fi finalizate la termenul prevăzut, luna mai 2021, ci până la sfârșitul acestui an. „Activitatea din bazar va fi un pol de atenție nu numai pentru vasluieni, ci și pentru cei care vor să își desfacă produsele acolo”, spune primarul Vasile Pavăl.

„Nu cred că bazarul va fi dat în folosință în luna mai. Mai sunt câteva lucrări de făcut și sperăm că în toamnă sau până la sfârșitul anului să fie funcțional”, a spus, în ultima sa conferință de presă, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Pavăl a spus însă că noul obiectiv va fi una dintre cele mai importante zone comerciale din oraș. Valoarea totală proiectului care se ridică la 22.300.000 lei și numai pentru anul trecut lucările au avut un buget total de 10.000.000 de lei, din care de la bugetul local 2.177.441 lei, căruia i s-a adăugat excedentul pe 2019, de 7.822.558 lei.

Licitația publică pentru obiectivul „Amenajare Platformă Bazar și Târg Auto” s-a organizat pe 14 noiembrie 2017 și a fost câștigată de o asociere de societăți, formată din SC Vires Construct SRL Cluj-Napoca (lider) și SC Hermanas Rubio Grupo Constructor Herce SLU Spania.

„În bazarul nou vor fi prinse și alte activități care nu sunt în bazarul vechi, cum ar fi desfacerea obiectelor vechi, magazine specializate pentru produse chimice etc. În noua locație, activitatea curentă va fi structurată altfel. În schimb, le spuneam și celor care își desfășoară activitatea în bazar că vor încăpea toți. Activitatea din bazar va fi un pol de atenție nu numai pentru vasluieni, ci și pentru cei care vor să își desfacă produsele acolo”, a mai spus Vasile Pavăl.

Noua zonă comercială are două funcțiuni de bază: bazarul cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp) și Târgul Auto cu 7.825 mp. Zona bazar cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți. Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.