O celebră deputată de Vaslui, în cărți pentru a fi ambasador în SUA

Ana Birchall

Nu numai casa de la Miami și apartamentul din New York fac puternice legăturile Anei Birchall cu SUA, ci mai ales repetatele contacte pe care aceasta le-a avut cu diverși politicieni de peste ocean de-a lungul timpului, prezentate de presa națională și internațională. E ca și cum ai spune că Mircea Geoană este legat de aceeași țară, doar prin faptul că are un cont la banca Mongan Stanley și nu că a fost ambasador al României în SUA la sfârșitul anilor 90. Sau că fosta deputată de Vaslui și fost ministru al Justiției a fost dedicată și trup, și suflet ani de zile ca și consilier al lui Mircea Geoană, doar pentru că era dată pe spate de personalitatea covârșitoare a acestuia, și nu neapărat că era o social-democrată convinsă (la acea vreme).

Acestea fiind spuse, ne-ar părea absolut normal ca Ana Birchall să fie trimisă ca ambasador în locul lui George Maior, chemat (a câta oară?) în urmă cu două zile în țară de către președintele Klaus Iohhanis.

Zvonul a fost dat aseară pitoresc de către Dan Andronic, directorul „Evenimentului Zilei”, pe pagina sa de facebook: „Dacă Ana Birchall ajunge ambasador în SUA, mi se confirmă axioma nr. 3: Politica este un test de anduranță, nu de inteligență. Câștigă cei care rezistă la orice…”, a scris el.

Păi dacă nici Dan Andronic nu mai știe ce se întâmplă cu prietenul său George Maior, atunci cine să știe? Amiciția a fost dată pe față, tot pe facebook, în urmă cu vreo trei ani, când jurnalistul a recunoscut că e prieten cu Maior.

Până la urmă era și normal ca Ana Birchall să încerce o mișcare de forță în politică, plecarea din PSD, după scandalul cu Viorica Dăncilă, și neafilierea la vreun partid izolând-o politic, deși a rămas destul de populară printr-o activitate extrem de intensă pe rețelele de socializare pe care o face singură, nu prin consilieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.