Nici 10% din populația municipiului Vaslui nu s-a vaccinat! Jale mare cu laboratorul de testare Covid, care așteaptă încă ștampila Ministerului Sănătății

Doar 5.500 de vasluieni s-au imunizat până la această dată în cele două puncte de vaccinare deschise la începutul acestui an în municipiul Vaslui. La un calcul general, dacă scădem cetățenii cu drept de vot din Republica Moldova „domiciliați” în muncipiu și populația plecată de ani de zile la muncă în străinătate, rezultă că nici 10% dintr-un total de peste 60.000 de persoane, cei care trăiesc efectiv în oraș, s-au vaccinat până la această dată.

„În punctul de vaccinare de la Clubul Pensionarilor s-au vaccinat în lunile ianuarie și februarie 4.200 de persoane, iar la Centrul ”Bucuria” din zona Emil Racoviță, de la începutul lunii februarie și până astăzi (24 februarie), s-au imunizat 1.364 de vasluieni. În ce privește situația epidemiologică la nivel de oraș, zic eu că stăm bine, cu o cifră de 0.93 la mia de locuitori, este adevărat, un pic în creștere față de începutul săptămânii, când avem 0,77. E bine totuși că suntem sub 1 la mia de locuitori și că procesul de vaccinare decurge fără probleme”, a declarat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Laboratorul de testare are toate avizele, în afară de cel al ministrului Vlad Voiculescu

Cu probleme se prezintă însă situația laboratorului de testare Covid 19, unde Primăria Vaslui a investit aproape 360.000 lei și care nici până la această dată nu este funcțional, din cauza lipsei avizului Ministerului Sănătății deși, culmea, există aici stabilit deja chiar și un personal administrativ. „Încă așteptăm ordinul ministrului Sănătății. M-am interesat recent despre situație și, din discuțiile pe care le-au purtat cei de la Direcția de Sănătate Publică, cu cei de la minister, există toate avizele locale pentru funcționare depuse la documentație. Nu știm încă de ce nu s-a emis ordinul”, a precizat primarul Vasile Pavăl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.