Colectă cu surprize comuniste la Muzeul Județean Vaslui

Dacă senatoarea PSD Gabriela Crețu lăcrimează pe postările cu greva ceferiștilor din 33, deputatul Adrian Solomon ajunge șeful Comisiei parlamentare a revoluționarilor din decembrie, așa „comunist luminat” cum e el, iar consilierul local social-democrat Alexandru Andrei încearcă să ne convingă să ne întoarcem la economia de tip socialist, atunci de ce directoarea Ramona Mocanu n-ar face o colectă cu obiecte ale epocii comuniste pentru Muzeul Județean Vaslui?

Instituția de cultură a demarat o campanie de îmbogățire a patrimoniului muzeal pe partea de comunism/socialism multilateral dezvoltat invitând cetățenii județului să doneze diferite obiecte, înscrisuri personale, fotografii, mărturii care au legătură cu perioada 1945-1989. Donatorii vor avea trecute numele lor pe obiecte și vor primi permise de intrare la muzeu pentru un an de zile.

Totuși, nu înțelegem de ce  atâta vâlvă, când era simplu să se dea o circulară în interiorul PSD Vaslui și treaba era rezolvată! Pentru unii dintre ei socialismul se adaugă la „treimea” răposatului Dan Iosif, care zicea că „eu țigara din gură, pușca din mână și femeia din p… nu le dau”.

Avem la Vaslui atâtea personaje cu fetișuri comuniste care desfășoară neobosit pe facebook ample activități politice de stimulare a avânturilor patriotice de tristă amintire, bașcă rânduri-rânduri de ziariști cu săru mâna, cărora dacă le arăți secera și ciocanul se emoționează în pantaloni, încât te complici dacă mai implici și poporul în colecta asta!

Cine știe, ce te faci dacă te pomenești cu niște băieți cu ochi albaștri care-ți aduc niște fișe de cadre și „mărturii” pe care le vrei adânc îngropate?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.