Deputatul Eduard Popică spune că PSD este adevăratul inițiator al eliminării pensiilor speciale ale parlamentarilor. Mihai Botez, deputatul USR PLUS, îl contrazice

Într-o postare extrem de acidă, făcută în urmă cu puțin timp pe pagina sa de facebook, deputatul PSD Eduard Popică spune că a acordat votul său proiectului eliminării pensiilor doar pentru că acesta era un proiect mai vechi al partidului din care face parte, transformat, ieri, la Parlament, într-un „circ ieftin” de către actuala guvernare. În contrapartidă, deputatul USR PLUS Mihai Botez arată că eliminarea pesiilor era un angajament al Alianței și că „au fost livrate fapte, nu vorbe goale”.

Iată postarea deputatului PSD Eduard Popică:

„Am votat ieri Proiectul de Lege al PSD pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Cu stupoare am asistat, tot ieri, la un circ ieftin făcut de liderii PNL și USR care, văzând că proiectul de lege este agreat de majoritatea parlamentarilor prezenți în plenul Camerei Deputaților, au intrat în transă și au început efectiv să urle și să mintă încercând să inducă ideea că acest proiect le aparține. Ulterior, pe paginile de socializare, au apărut și alți parlamentari ai puterii care au postat mesaje gen “PNL/USR a eliminat pensiile speciale”, sau “PNL/USR s-a ținut de promisiune”.

Stimați parlamentari susținători ai unui Guvern de pierzători, dumneavoastră ați votat un proiect de lege al PSD. Proiectul de lege votat ieri în Parlament pentru eliminarea pensiilor parlamentarilor este un proiect al Partidului Social Democrat. Dumneavoastră, dacă vă doreați cu adevărat acest lucru, puteați da, de un an și jumătate, de când sunteți la guvernare, o Ordonanță de Urgență prin care vă puteați asuma acest aspect fără a mai fi nevoie ca acest proiect să treacă prin Parlament.

Dragi vasluieni, PSD s-a ținut de cuvânt și a eliminat astăzi aceste pensii, pentru că toate pensiile din România trebuie să fie date în baza contributivității fiecăruia, un lucru care sper că va fi îndreptat în perioada următoare. Spun asta pentru că ceea ce s-a votat astăzi reprezintă doar 1.38% din totalul pensiilor speciale. PSD a făcut astăzi un pas istoric. Să vedem acum dacă Guvernul Pierzătorilor și parlamentarii ce îl susțin au puterea de a elimina și celelalte categorii de pensii speciale din România.

Aveți toate pârghiile, stimabililor!”

Mihai Botez -USR PLUS: „Livrăm fapte, nu vorbe goale”

Deputatul USR PLUS Mihai Botez a punctat și el pe pagina sa de facebook votul de ieri din Parlament:

„USR PLUS se ține de angajamentele luate în fața românilor în campaniile electorale. Livrăm fapte, nu vorbe goale.

Astăzi am eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor, o reușită majoră în procesul nostru de a reforma România și de a elimina privilegiile pe care vechea clasă politică și le-a acordat pe nedrept, în detrimentul cetățenilor români. Nu ne vom opri aici.

Vom scăpa, rând pe rând, de hoție, de corupție și de incompetență.

Vom construi o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată, cu o justiție liberă și independentă.

Revoluția bunei guvernări continuă. Fă și tu parte din ea!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.