Senatorul AUR Andrei Busuioc a votat împotriva dezbaterii legii prevenirii traficului de droguri

Zdravuți, drughi priatâli rumânschi din județul Vaslui! Senatorul vostru de AUR Andrei Busuioc, pupător de drapel pe facebook, se pupă mai greu cu legile cu adevărat importante ale acestei țări. În treacăt fie spus, fostul administrator al Busu&Cars nu se prea pupă nici cu scrisul în limba română, pentru că, dacă te uiți cu atenție la declarația sa de avere, ai impresia că a fost completată fiind cuprins de diferite stări emoționale, sau… de către mai multe persoane, pentru că formele unor litere nu se pupă deloc între ele. În fine, asta e o problemă minoră, nu suntem experți grafologi, dar un semn de întrebare ar fi acolo.

Mai grav este că senatorul AUR, în ultima ședință a a Senatului, a votat contra multor proiecte de legi importante, cum ar fi modificarea și completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi a Legii nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, trimisă pentru reexaminare Senatului de către președintele Klaus Iohannis. Apoi a mai fost contra completării Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor și cea pentru acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori. La fel, a fost contra modificării Legii nr. 78/2018 privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială.

Culmea pentru un membru AUR, Andrei Busuioc a fost pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 2/2021 pentru completarea art. 38 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Adică pentru suspendarea cursurilor școlare în anumite cazuri. Art 38, alin 1. din respectiva lege: „Pe durata stării de alertă, activitățile didactice ce impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ se pot suspenda, la propunerea consiliului de administrație a unității de învățământ preuniversitar, cu avizul inspectoratului școlar județean(…)”.

A mai votat pentru dezbaterea și adoptarea Proiectului de lege pentru ratificarea Acordului de instituire a Fundaţiei internaţionale UE-ALC, semnat la Santo Domingo la 25 octombrie 2016, dar și pentru dezbaterea și adoptarea Proiectului de lege pentru ratificarea Memorandumului de Înţelegere dintre Guvernul României şi Organizaţia Naţiunilor Unite privind contribuţia cu resurse la misiunea multidimensională integrată de stabilizare în Mali, semnat la New York la 30 martie 2020. Ni se pare normal: mai întâi relațiile cu străinii și apoi mai rezolvăm și prin România…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.