Pe surse: Consilierii PNL și USR PLUS vor încerca să blocheze numirea primarului Vasile Pavăl în ADIV

Ședința de Consiliul Local programată să înceapă la ora 14:00 în sistem videoconferință este de urmărit, după ce, se pare că, grupul consilierilor PNL – USR PLUS s-a decis să împiedice numirea primarului Vasile Pavăl în Adunarea Generală a Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Utilități Publice, din care fac parte toți reprezentanții primăriilor din județ.

Punctul 10 pe ordinea de zi propune proiectul prin care este desemnat primarul Vasile Pavăl ca reprezentat al Municipiului Vaslui, deși, potrivit Codului Administrativ, primarul poate delega calitatea de reprezentant viceprimarilor, funcționarilor din aparatul de specialitate sau administratorilor publici.

Surse din administrație sunt de părere că grupul PNL-USR PLUS ar juca această carte politică în contrapartidă față de blocarea alegerii, în urmă cu două luni, a celor doi viceprimari, Lucian Braniște și Cătălin Mândru, de către grupul de consilieri PSD.

În comisiile de specialitate întrunite pentru eliberarea avizelor proiectelor, grupul liberalilor și useriștilor s-a abținut de la vot la punctul care trata numirea primarului Vasile Pavăl, specificând că vor motiva în plenul ședinței decizia lor.

Se mai anunță discuții aprinse și pe un punct suplimentar pe ordinea de zi, primit de consilierii locali în această dimineață, prin care Primăria Vaslui încearcă să înființeze o comisie de analiză a activităților societăților din subordinea Consiliului Local!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.