„Toreador” moldovean cu permis fals a luat taurul de coarne la Albița

Una este să te lupți cu morile de vânt și alta cu polițiștii de frontieră, mai ales de când aceștia nu mai mușcă la gem și cornuri cu ciocolată. Apoi una este să fii moldoven din Republica Moldova cu domiciliu fals în Vaslui și altă să prezinți la vamă un permis de conducere fals, cum că ești șofer profesionist și te duci la muncă în Spania. Un moldovean a încercat să se dea mai profesionist decât era și a fost prins.

Comunicatul de presă care ne-a căzut sub nas chiar în momentul în care serveam niște momițe de taur sună în felul următor: ”Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova, ce s-a dovedit a fi fals. Bărbatul a procurat documentul pentru a se putea angaja ca şofer profesionist la o firmă românească de transport care are un punct de lucru în Spania. În data de 28 ianuarie, în jurul orei 00.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, călătorind cu un mijloc de transport, înmatriculat în România, cetăţeanul moldovean L.R., în vârstă de 37 de ani.

La controlul de frontieră, pentru a justifica scopul călătoriei, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova, afirmând că este angajat şofer profesionist al unei societăţi comerciale, cu sediul în România, care are ca obiect de activitate transport marfă.

 Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat la control de către cetăţeanul moldovean, colegii noștri au efectuat verificări specifice în urma cărora au stabilit că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, L.R. a declarat că a obţinut permisul de conducere plătind suma de 250 de euro pentru a se putea angaja, pe teritoriul Spaniei, la firma de transport.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiuni de  complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, a specificat comisarul-șef de poliție Mihaela Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.