Vaslui, județ obtuz, are nevoie de Urmuz

Noi, niște cronicari, suntem de părere că avem nevoie disperată de șalvari, alături de „cei mulți”, într-un județ care arată tot timpul ca după furtună, deși împrumuturile pentru asfaltări cu gropi n-au nevoie de raport și nici de pașaport. Bagaudae și-au tras Lex Burgundionum a lor, devenind libere să poarte la vedere arme albe cu care se prezintă la licitații și chiar câștigă.  

Vaslui, județ barbar, n-are ochi pentru cântar, unde, de ești Chlodomer sau Ghuntemer, nu te paște un transfer sau o demisie, chiar dacă ai comis o alcoolemie cât Ismail și Turnavitu la un loc. Nu, nu e vorba despre polonezi ajunși parlamentari, e vorba de alți barbari din păduri. Chiar dacă nu mai sunt compuși din ochi, favoriți și rochie, fiind condamnați cu suspendare, deși au depus la dosar decizii de mulțumire publică, 7 caracterizări de la cine nici nu gândești și o căruță de diplome de studii, barbarii sunt încă în funcție, penali, dar reabilitați. „Fără penali în funcții publice!”, se aude în depărtare strigătele Lordului Năpârstoc John târâindu-și șalvarii de martie prin Consiliul Local Vaslui.

Mai bine plecăm să jucăm popice! Poc! Poc! Bila, uite, nu ia foc și pleacă direct în parlament cu o declarație de avere în care a fost, cică, și paznic de vânătoare pentru scufițe roșii. Scufița de la Vaslui, cea de la Huși… Pur și simplu nu se mai găsesc modalități de spălare a banilor, băi, nene! Însoțit de viezuri se îndreaptă Hulk spre candidatura de Cejeu din 2024, toți fiind strâns legați cu odgoane de vapor unii de ceilalți, mâncându-ne încet, cruzi și vii, după ce mai întâi ne-au rupt urechile și au stors pe noi puțină lămâie.

Vaslui, județ unde morala este pelicanul sau babița, este plin de popândăi. Spre exemplu, alți viezuri cu gura aurită au venit dintr-o pepinieră situată în fundul unei gropi din Republica Moldova, unde s-au întreținut până au devenit amanți/amante/juriști/juriste la niște societăți închipuite, apoi haștag Parlamentul României. C-așa-i în tenis! Acum, că au căpătat forme din plin, ne învață cum „rees” șalvarii din patul lui Simionică.

Municipiul Vaslui, un tramvai numit dorință, face-apel la stăruință, încă un mandat să prindă, pentru ca să aducă 8 autobuze hibrid cu minim 67 de locuri, respectiv 10 bucăți troleibuze cu minim 90 de locuri. N-am găsit altă rimă, dar nici primarul n-a găsit ce căuta, așa că a schimbat caietul de sarcini cu vreo 3 săptămâni înainte de termen. Cine știe, îi este frică de turci și vrea să cumpere de la români. Dar vor fi contestații, vor fi…

Numai Scufița Roșie de la Cejeu e liniștită. Mai are un mandat, iar lupii de dreapta îs tineri, cu colți de lapte, culmea, îi sperie pădurea politică. Iar Scufița Roșie știe multe cărări… Însă, cine știe, poate se va aventura odată și odată vreun vânător temerar guvernamental să-i pună bețe în coșuleț, că prea i-a mers bine cu toate bunicuțele din partid până acum. Cronicarii deja i-au făcut un final de happy-end luat chiar din Urmuz. I-auziți: „Se crede că ar fi apucat drumul spre oraşul său natal, unde, sătul de burlăcie, s-ar fi hotărât ca împreună cu dânsa să întemeieze un cămin şi să devină folositor semenilor săi, învăţându-i arta moşitului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.