Senatoarea PSD Gabriela Crețu: „Vor decide să ne condamne pe toți la moarte și o să aflăm după!”

O declarație făcută de senatoarea PSD Gabriela Crețu în spiritul partenerului (de partid) Dumitru Buzatu, scoate la iveală unele nerespectări ale legii în ce privește procedura de convocare a Senatului României. În același timp, textul este o critică la adresa necunoașterii legii din partea celor care sunt la primul mandat de senator. Nu avem cum să nu remarcăm atenția la detaliu și o bună cunoaștere a legii de care dă dovadă senatoarea:

„Nu vreau să mai am dreptate!!!

1. Guvernul nu a trimis legea de abilitare pentru că delegarea competenței legislative se poate face doar pe legi ordinare, nu și pentru legi organice. Ordonanțele sunt limitate ca rază de acțiune! Nu putea face Cîțu tot ceea ce își propune.

2. În schimb, guvernul a emis și, probabil, va emite în continuare Ordonanțe de Urgență!

3. Pentru a nu fi anulate pe motiv de neconstituționalitate, profită de majoritatea parlamentară și de lipsa de cunoaștere a procedurilor de către noii membri. Nu degeaba s-a tot mers sub stindardul „înnoirii clasei politice”, atâtea campanii. Convoacă sesiuni extraordinare ale camerelor cu 10 minute înainte de ora desfășurării. Cum sunt și online, marea majoritate nu înțelege sau nu știe ce votează! Cei care nu sunt complici!

4. Astăzi (ieri, n.r) a avut loc o sesiune extraordinară neconstituțională a Senatului, cu încălcarea art. 66, alin. 2 din Constituție, sub pretextul ca acesta să fie informat cu privire la legile de aprobare ale unor OUG-uri trimise de către guvern. Lista acestora lipsește! Adică, ne-au adunat să ne informeze dar informare, ioc! Verificați pagina Senatului.

Ședința a avut totuși loc! Vineri, 8 ianuarie, pe la 12, la fel!

Sesiunea extraordinară se întrunește la cererea Președintelui României, Biroului Permanent sau a unei treimi dintre senatori, spune Constituția. Încă în vigoare! Procedura spune că „în scris”.

Convocarea o face președintele respectivei camere a parlamentului în baza îndeplinirii uneia dintre condițiile enumerate. Citiți decizia de convocare, publicată pe site cu câteva minute inainte de ședință (nu știu dacă doar din motivul că am solicitat ca aceasta să fie publică, e obligatoriu, pentru că nu putem face ședințe pe șest).

Convocarea s-a făcut înainte ca Biroul Permanent să aibă loc. Care era șansa opoziției de a se opune sau a cere explicații!? Președinta nu are competență de convocare decât în baza îndeplinirii condițiilor din 66/2. Inexistente!

Vor decide să ne condamne pe toți la moarte și o să aflăm după! Că așa procedează apărătorii statului de drept!”, a spus Gabriela Crețu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.