Vaccinarea împotriva COVID-19 este importantă

Vaccinarea împotriva COVID-19 este importantă pentru că reduce riscul de îmbolnăvire şi riscul de a dezvolta o formă severă de boală. Vaccinarea este un instrument important pentru a opri răspândirea pandemiei, pentru a scădea supraîncărcarea unităţilor sanitare, permiţând, astfel, redeschiderea unităţilor sanitare pentru pacienţii non-COVID.

Fiecare persoană care se va vaccina va primi o adeverinţă doveditoare de vaccinare care va cuprinde următoarele informaţii: numele şi prenumele persoanei vaccinate, data naşterii, vârsta, judeţul de domiciliu, număr şi serie CI, date despre vaccin: doza 1 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării), doza 2 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării), date despre centrul de vaccinare (nume centru de vaccinare, judeţ, medic coordonator/vaccinator), semnătura electronică a Registrului Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Dovada vaccinării este pusă la dispoziţia persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hârtie pentru a-i permite acesteia să îşi ţină evidenţa între cele două vizite la centrul de vaccinare (doză iniţială şi rapel) şi pentru a-i pune la dispoziţie informaţiile esenţiale despre caracteristicile vaccinului administrat.

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din judeţul Vaslui, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până la data 18.01.2021, 2626 persoane.

Numărul persoanelor vaccinate anti-COVID 19 în judeţul Vaslui, în perioada 11.01.2021- 18.01.2021, este de 1486 persoane.

Pentru asigurarea accesului tuturor categoriilor de persoane la programarea pentru vaccinare, au fost identificate mai multe posibilităţi de înscriere, pe fiecare etapă în parte.
Modalitatea de programare în etapa a II- a este următoarea:

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani şi persoanele cunoscute cu boli cronice se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 utilizând oricare dintre următoarele modalităţi:

– prin intermediul medicilor de familie,
– individual, prin intermediul platformei (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);
– prin contul unui aparţinător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);
– prin call center (021.414.44.25);
– prin structurile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor.

Persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale vor fi programate de angajator prin intermediul platformei (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login).

Vaccinarea nu este condiţionată de calitatea de asigurat. Persoanele eligibile se programează la vaccinare indiferent dacă sunt sau nu asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, programarea putând fi făcută prin intermediul oricărui medic de familie.

Centrele de vaccinare pentru etapa a II-a organizate la nivelul judeţului Vaslui în care se va desfăşura vaccinarea sunt următoarele:
1. Vaslui: Clubul Pensionarilor, str. Donici, nr. 4;
2. Bârlad: Sala de Sport – Şcoala Episcop Iacov Antonovici;
3. Huşi: Sala de Sport – str. Al. Ioan Cuza, nr. 12.

Menţionăm că vaccinarea este gratuită şi voluntară.

Mulţumim autorităţilor şi medicilor de familie pentru implicarea în desfăşurarea în bune condiţii a campaniei de vaccinare anti-Covid!

DIRECTOR EXECUTIV
VLADA MIHAELA

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.