Pesediștii ne miluiesc săptămânal cu tribunal

Mâine se va consuma un nou termen la Tribunalul Vaslui pentru ceea ce va fi, probabil, ultimul cântec de lebădă al grupului de consilieri PSD în acest mandat: procesul privind suspendarea viceprimarilor Lucian Braniște (PNL) și Cătălin Mândru (USR-PLUS). Pe motiv că nu au putut vota numirea lor, fiind izolați la domiciliu, în numele legii, pesediștii au aruncat un proces normal și firesc de alegere a unor oficialități în tăvălugul interminabil al justiției.

Judecătorii Tribunalului Vaslui le-au admis cererea și i-au suspendat pe cei doi viceprimari de dreapta, deși aveau avizul de legalitate al Prefecturii Vaslui. Cum ar veni, sula n-are nimic cu prefectura. Vor urma alte termene și pledoarii, contestații pe la Curtea de Apel Iași și o lungă așteptare, timp în care pesediștii se vor ruga ca justiția să nu fie oarbă, ci un pic chioară de ochiul său drept. Încurajați de o parte a presei care ba tace, ba îmbobocește cu limbuțe florile ofilite de stânga, consilierii PSD vor merge cât de departe vor putea cu blocarea alegerii viceprimarilor. Vor urma, probabil, alte izolări și alte caterinci prin Consiliul Local Vaslui.

Cu toate acestea, cei doi viceprimari au șansa politică de a fi aruncați din puțul tribunalelor în lacul lebedelor, devenind model al rezistenței dreptei într-un județ în care PSD vrea totul. Nu este timp pentru crănțănit semințe cu ochii la butaforia ieftină a Pesedeului, problema suspendării trebuie ridicată la fiecare ședință de CL, pusă pe masă și arătată cu degetul ca o boală gravă a democrației originale pesediste de sorginte iliesciană din acest județ.

Așa că, la tribunal, birjar! La tribunal!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.