La vremuri noi, tot UDMR la Vaslui. AUR cu PSD „mui grave” face și desface

Încă din octombrie am mirosit că Levente Csaba Szekely, fostul prefect maghiar de Vaslui în perioada 2010-2012, nu e deloc mână moartă și v-am spus aici: UDMR se pregătește de guvernare: Levente Csaba Szekely, în carți pentru un nou mandat de prefect la Vaslui? De fapt, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România este în acest moment al negocierilor pentru noul guvern acolo unde i-a plăcut întotdeauna: la înclinatul balanței.

Cu guvern minoritar, de uniunea națională sau de dreapta, nu va conta combinația, UDMR va fi la putere. Deci și la Vaslui și mai ales la Prefectură, unde îl vor trimite cu siguranță pe Levente Szekely ca subprefect. Cu un guvern de dreapta este de așteptat ca celălalt subprefect să fie numit de USR PLUS. Zvonuri insistente susțin că Alin Silitră ar fi în cărți pentru postul acesta. Asta dacă dreapta va continua la guvernare.

Altă distracție și altă ceață va fi în cazul în care președintele Jonannis va trebui să respecte constituția și să numească un premier din partea partidului care a câștigat alegerile, adică PSD. E greu de închipuit totuși că dreapta va lăsa hățurile guvernării din mână, însă, dacă se ajunge la formula propusă de PSD, parteneri ai social-democraților ar putea fi cei de la AUR, pentru că, puteți vedea aici https://www.gandul.ro/politica/imagini-exclusive-de-la-intalnirea-secreta-dintre-liderii-psd-aur-in-timp-ce-dreapta-isi-negociaza-functiile-in-guvern-stanga-nu-doarme-ciolacu-si-simion-pusi-la-aceeasi-masa-d-19553217 că băieții cu patriotismul în gură nu stau degeaba. Negociază cu PSD. Treaba cu ”nu vrem alianță cu nimeni” e pentru ăia fraieri care i-au votat. De fapt AUR vrea la putere mai mult decât oricine, pentru a-și șterge imaginea de ”bulănoșii alegerilor”, arătând că sunt capabili să conducă și că sunt un partid serios.

Deci este posibil să ajungă la guvernare, dacă, astăzi, președintele Johannis va pleca urechea la propunerile lui Marcel Ciolacu privind guvernul minoritar sau cel de uniune națională. Mai grav este că se prefigurează o criză politică îndelungată, care se va răsfrânge asupra aprobării bugetului. Este posibil să se prelungească adoptarea acestuia până spre februarie anul viitor, cum s-a mai întâmplat în trecut. În acest timp, la Vaslui, în preajma Sărbătorilor, se vor face și desface calcule politice în cadrul organizațiilor partidelor cu o mână pe paharul de șampanie, cu cealaltă pe ceaiul de coada șoricelului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.