UDMR se pregătește de guvernare: Levente Csaba Szekely, în carți pentru un nou mandat de prefect la Vaslui?

Fostul prefect de Vaslui, secuiul Levente Csaba Szekely, ar putea reveni pe aceeași funcție, dacă viitoarele alegeri parlamentare vor reașeza UDMR la guvernare, așa cum este de părere Kelemen Hunor, liderul formațiunii.

Prezent zilele trecute la Arad, Hunor a declarat că  „De opt ani de zile suntem într-o criză politică şi instabilitate politică permanentă. Acest lucru se poate demonstra cu o singură frază: opt ani, zece guverne. Ce se poate realiza cu zece guverne în opt ani de zile? Nici măcar să faci nişte proiecte cap-coadă nu poţi, şi nu am vorbit de punerea în practică a acestor proiecte. De aceea eu cred că pasul următor trebuie să fie o stabilitate politică, fiindcă avem posibilităţi enorme dacă ne gândim la fondurile europene (….), dar care nu vor putea fi cheltuite eficient. Fără stabilitate politică nu se poate, s-a demonstrat că în opt ani cu zece guverne nu am reuşit să cheltuim din programele operaţionale de infrastructură mare nici jumătate. Dacă nu ai proiecte, UE nu va veni şi nu va face proiecte în locul tău. Din punctul nostru de vedere, o majoritate de centru-dreapta ar fi de dorit, dar trebuie să aşteptăm rezultatul alegerilor, până atunci nu putem să spunem mai mult. Orice partid doreşte acest lucru. Dacă găsiţi un partid care spune că se prezintă la alegeri ca să stea în opoziţie, să puneţi ştampila pe noi, să nu puneţi ştampila pe acel partid. În politică acesta este scopul, să pui în aplicare programul politic cu care te duci în faţa electoratului, nu este nicio ruşine, dar acest lucru nu înseamnă că vei reuşi după fiecare alegeri să mergi în Executiv”.

Dacă UDMR va intra la guvernare, așa cum speră Kelemen Hunor, este de așteptat ca formațiunea politică maghiară să poată face iarăși un gest politic de forță și să numească un prefect în afara Transilvaniei. Și ce județ ar fi mai potrivit decât Vasluiul, unde Levente Csaba Szekely a mai fost prefect, iar Partidul maghiarilor din România are o organizație bine închegată care cunoaște problemele județului și actorii politici locali.

Levente Csabo Szekely este născut în județul Mureș, locuiește în Galați și a fost deputat UDMR în perioada 2004-2008 și prefect de Vaslui în perioada 2010-2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.