Black Friday pentru consilierul Alexandru Barbu

Îmbrăcat ca un stăpân de sclavi din Mississippi, cu papion și  costum gen „Monsieur” Candie, ajutat de un soare de august venit din cine știe ce plantație de bumbac, consilierul local PSD Alexandru Barbu ne-a delectat vineri pe pagina sa de facebook cu un delicios discurs antioccidental. Nu că n-ar fi fost bun textul, ba chiar suntem de acord cu unele de pe acolo, dar iar și din nou este tributar patriotismului ăluia duhnind a praz cu brânză al românului care crede că Dumnezeu a sărutat chiar aici și numai aici pâmântul, și că tot aici se va pogorâ Isus în Ziua de Apoi, că nu suntem români, ci daci veritabili și că vom fi, evident, stăpânitorii lumii.

„Oare cumva românii au jefuit Congo și au ucis sute de mii de oameni pentru resurse?”, se întreabă Alexandru Barbu. Nu, dar am omorât câteva mii de indieni în America de Sud la sfârșitul secolului al XIX-lea, când „brașoveanul” Iulius Popper a „colonizat” Țara de Foc. Apoi am mai kilărit niște bulgari în Cadrilater, unguri, evrei și ceva rromi, dar ăștia nu se pun că nu sunt negri doar. Redăm textul consilierului Barbu:

„Am fost atât de disperați după „democrație”, încât am fost gata să aruncăm la groapa de gunoi orice era românesc, numai pentru a ne înfrupta din Coca Cola, McDonald’s și modalități infinite de a ne „iubi”.

Și ne mai mirăm cum au apărut formațiuni precum AUR care, conduse de niste dezaxați oportuniști (în cel mai fericit caz), au capacitat o parte suficient de mare a populației care, iată, se arată sceptică față de astfel de „valori” occidentale.

După ce, timp de sute de ani, au invadat, jefuit, colonizat cu forța și exploatat până la secătuire toate resursele țărilor mai puțin „civilizate” decât ele, astăzi fostele imperii colonialiste (care ne sunt încă repere din toate punctele de vedere), au descoperit căi mai simple și mai ieftine de a cuceri: prin exportul de cultură!

Diferența este că, prin exportul de cultură, nu guvernele sunt cele care trebuie supuse, ci popoarele! Nu militar, ci cu vorbă bună! Un fel de seducție care, deși este de o mie de ori mai umană decât violul, are, din nefericire, aceeași finalitate…

De ce credeți că nu a vrut Ceaușescu, cel puțin în prima fază, să putem noi urmări serialul Dallas? Tocmai pentru a nu ni se putea sădi în conștiință iluzia periculoasă a îmbogățirii forțate! Tocmai pentru că știa că după Dallas vor urma Valentine’s Day, Halloween-ul și altele.

Și, o dată cu aceste „valori”, am importat și tarele lor istorice: inclusiv problema negrilor.

Oare cumva treceau românii oceanul pentru a răpi sute și mii de negri de pe coasta Africii pentru ca, mai apoi, să îi ducă în sclavie în ceea ce se numește acum leagănul democrației?

Oare cumva românii au jefuit Congo și au ucis sute de mii de oameni pentru resurse?

Oare românii țineau negrii în grădini zoologice acum o sută de ani? Sau belgienii?

Oare noi aveam segregare rasială inclusiv prin anii ’70? Sau americanii care ne învață pe noi astăzi cum e cu democrația??

Oare noi am inventat apartheidul??

Nu, dragi români! Noi nu am avut nicio vină! Pe vremea când alții se îmbogățeau și huzureau pe spatele sclavilor, noi aveam preocupări un pic diferite, luptând să supraviețuim, fiind prinși într-o menghină între trei imperii care, bineînțeles, tot să ne belească de piele aveau în gând.

Și atunci, mă întreb eu astăzi: de ce să plătim noi pentru greșelile celor care au profitat de sclavie? De ce să ne simțim noi datori să le pupăm picioarele negrilor? De ce să ne solidarizăm noi cu foștii lor opresori?

Vreți corectitudine politică? Atunci să plătească datorii istorice cine are de plătit așa ceva!!!

P.S.: Remarc cu mândrie faptul că o mare parte a societății românești s-a solidarizat cu arbitrul Colțescu. Iar asta îmi dă speranțe! Mai avem o șansă, ca și neam!

Totuși, faptul că oficialii noștri (inclusiv cei guvernamentali) au sărit repede să le dea o limbă apăsată străinilor, înfierându-l pe bietul arbitru, mă dezamăgește profund.

Astfel de atitudini nu ne vor permite niciodată să ne depășim condiția de slugi! Adică tot un fel de sclavi, doar că nu ne dăm seama de asta!”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.