Deputatul Daniel OLTEANU: «Ticăloșia PNL Vaslui: au furat proiectul Autostrăzii Vasluienilor și mint că i-au asigurat finanțare!»

Copiatoarele de la sediul PNL Vaslui merg din plin pe final de campanie electorală.

O demonstrează ultimul comunicat al liderilor PNL Vaslui, care încearcă, înainte de alegeri, să șteargă cu buretele sabotajul la care au supus obiectivul pentru care am muncit în ultimii ani, Drumul Expres Tișița – Albița, cunoscut și ca Autostrada Vasluienilor.

În textul amintit, singura reuștiă a liderilor PNL e să copieze, uneori cuvând cu cuvânt, fraze care aparțin unor documente oficiale transmise de mine de-a lungul timpului, interpelări și declarații.

Întrucât copiatorul are funcții limitate, șefii PNL Vaslui nu reușesc să treacă de acest nivel al copiatului și confiscă un proiect care îmi aparține, pentru care au râs de mine ani întregi și de care și-au amintit în campania electorală. Disperarea PNL Vaslui după voturi e cu atât mai mare cu cât, în timp ce eu ceream în Parlament finanțare pentru această investiție vitală pentru vasluieni, PNL strângea semnături de susținere pentru Autostrada Iași – Târgu Mureș!!!

Așa cum insistent am subliniat de-a lungul întregului an 2020, Drumul Expres Tișița – Albița este sabotat fără nicio rușine de actualul Guvern:

  • nu există ca poziție distinctă în bugetul de stat pe acest an
  • nu există în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu investiții de 30 miliarde euro care trebuie finalizate până în 31 decembrie 2025
  • nu există în Planul Național de Investiții și Relansare Economică, cu investiții care trebuie finalizate până în 2030

În schimb, fără a prezenta niciun document, PNL Vaslui minte că Drumul Expres Tișița – Albița ar fi finanțat în intervalul 2021 – 2030 prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR).

Îi somez public ca, până în ziua alegerilor, 6 decembrie, să prezinte rezervarea, prin FEDR, a aproape 1 miliard euro pentru acest obiectiv, ca poziție distinctă. Realitatea este una singură: mint!

În aceste condiții, solicit din nou Ministerului Transporturilor, prin ministrul Lucian Bode, să ia o pauză din turneele electorale pe bani publici, în care inaugurează autostrăzi nefinalizate, ce pun în pericol siguranța participanților la trafic, și să comunice, de urgență

  1. Stadiul punctual al realizării Studiului de Fezabilitate pentru Drumul Expres Tișița – Albița, raportat la GRAFICUL ASUMAT la semnarea contractului (suntem la aproape 6 luni, respectiv o treime din timpul pentru realizarea SF)
  2. Plățile efectuate până la 01.12.2020 pe acest contract
  3. Motivul întârzierilor și sabotării acestui obiectiv de la nivelul Ministerului Transporturilor, inclusiv cele 4 (patru!!!) luni necesare semnării contractului, după atribuire

Iar liderilor PNL Vaslui le transmit că ACASĂ pentru noi toți înseamnă Vaslui, nu Cluj, și un sincer „SĂ VĂ FIE RUȘINE!” pentru materialele electorale plătite de PNL, în care PNL anunță investiții de 5 miliarde euro în zona Cluj, prin Planul Național de Redresare și Reziliență!

Ăsta e rezultatul muncii PNL Vaslui: 5 miliarde euro pentru Cluj, zero pentru Vaslui!

Daniel OLTEANU,

Deputat de Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.