Iulian Bîca: „Trebuie rezolvată problema titlurilor de proprietate”

Locul 1 pe lista propusă pentru Senatul României, liberalul Iulian Bîca spune că va pune umărul pentru rezolvarea imediată a problemei titlurilor de proprietate, pentru că, la treizeci de ani de la Revoluție, totul este încă neclar. Iulian Bîca declară că are expertiza necesară și va propune modificările legislative care să ducă la ieșirea din acest impas.

„Cu toate că Legea Fondului Funciar a fost adoptată încă din anul 1991, nici până în prezent nu a fost rezolvată problema eliberării titlurilor de proprietate.

În cei 15 ani în decursul cărora am întocmit expertize tehnice judiciare, la solicitarea instanței, am constatat că cele mai multe probleme erau generate de modul în care reprezentanții comisiilor locale de fond funciar și cei ai comisiilor județene înțeleg să interpreteze și să aplice dispozițiile legii. 

Ca membru PNL, mi-am propus să susțin și să promovez în Parlamentul României acele modificări legislative menite să elimine posibilitatea de interpretare a textului de lege de către reprezentanții comisiilor din teritoriu.

Activitatea de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate, alături de cadastrarea teritoriului, trebuie să fie o preocupare constantă a legislativului. Acesta este chemat acum să asigure un cadru clar, fără echivoc, pus în slujba cetățeanului, pentru că recunoașterea proprietății reprezintă o garanție a statului de drept”, spune liberalul Iulian Bîca.

Material de propagandă electorală publicat de SC Anonimus General Media SRL la comanda PNL – Filiala Vaslui, Cod mandatar: 11200025

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.