Eduard Popica și Irinel Stativă, alături de agricultorii vasluieni

Candidații PSD pentru Camera Deputaților, fostul prefect de Vaslui Eduard Popică (poziția 1) și actualul deputat Irinel Stativă (poziția 3), au vizitat comuna Ivănești pentru a sta de vorbă, la târgul comunal, cu agricultorii din zonă.

„Împreună cu domnul deputat Irinel Stativă, am fost alături de cetățenii noștri dragi ai județului Vaslui. Oameni simpli, dar cu dragoste în suflet pentru semenii lor și pentru aceste meleaguri, vasluienii noștri resping vehement atitudinea Guvernului PNL de dezbinare și ură între noi. Am discutat cu legumicultorii noștri, care cu mâinile înghețate de bruma lui noiembrie, cu vocile tremurânde ne implorau să luptăm pentru ca piețele să fie deschise, să își poată vinde și ei rodul muncii de peste an. Am avut un sentiment tare neplăcut când, stând de vorba cu comercianții, mi-au spus că adorm cu frica în suflet că târgurile, după data de 6 Decembrie, vor fi și ele închise. Teroarea plutește asupra noastră, a tuturor. Stimați vasluieni, aveți lângă dumneavoastră un om născut, crescut și educat în acest județ. Aveți lângă dumneavoastră un prieten și un partener serios și de încredere. Dragi vasluieni, pe 6 Decembrie votați PSD pentru siguranța unui trai mai bun!”, a declarat, la sfârșitul vizitei, Eduard Popică.

În programul de guvernare 2021-2024 propus de către PSD un capitol important îl reprezintă consolidarea producției autohtone pentru venituri stabile. Acesta prevede sprijinul statului pentru finanțarea creditelor, adică o subvenție de până la 80% pentru dobânda la creditele pentru achiziția de terenuri agricole și o subvenție de până la 90% pentru dobânda la creditele pentru creșterea spațiilor protejate pentru această propunere, o eventuală guvernare PSD alocând pentru această inițiativă peste 50 de milioane de euro anual. Social-democrații mai spun că vor accesa de la UE  peste 10 milioane de euro pentru încurajarea agriculturii ecologice și a produselor tradiționale. Apoi vor aloca, de la bugetul de stat, 50 de milioane de lei pentru sprijinirea crescătorilor de animale care livrează produse la abatoarele românești, cu o greutate minimă specifică. De asemenea, în planurile social-democraților este alocarea unei sume de peste 500 de milioane de euro, bani de la bugetul de stat și fonduri europene, ca ajutoare de stat pentru înființarea de ferme de reproducție (vită, oaie, porc, pasăre).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.